Sivustolla 60 vierailijaa

26.01.2024

Vanha vesiputki upotti toiminnan – Helsingin Isosaari suljetaan yleisöltä

Helsingin ulkosaaristossa sijaitsevan Isosaaren turismipalvelut suljetaan. Päätöksen taustalla on vanhentunut merenalainen vesiputki, jonka korvaaminen uudella ei ole taloudellisesti perusteltua.

19.08.2023

Loistokarin monipuolinen historia – Kun kaasu korvattiin auringolla

Suomen viimeinen kaasukäyttöinen valoloisto Airiston Loistokarilla sammutettiin vasta muutama vuosi sitten. Nyttemmin se on korvattu huoltovapaalla aurinkopaneeliloistolla.

12.08.2023

Puuveneharrastajat kokoontuvat Uudessakaupungissa – Puupaatei Pakkahuoneel

Pakkahuoneen vierassatama on täynnä nostalgiaa, tervan tuoksua ja lakatun puupinnan lämmintä hehkua, kun uljas puuveneiden joukko jälleen kokoontuu 12.8. Möljän Miittinki taas kerää yhteen harrasteajoneuvot.

26.07.2023

Itäisen Suomenlahden retkisatamia: Kilpisaari, Kotka – Neliökilometrin nähtävyys

Kilpisaari kuuluu monipuolisuutensa ansiosta itäisen Suomenlahden hienoimpiin retkisaariin. Paljon lähemmäs kaakkoisrajaa ei pääse rantautumaan.

19.07.2023

Itäisen Suomenlahden retkisatamia: Suuri-Pisi, Virolahti – Itärajan tuntumassa

Suuri-Pisi on Itäisen Suomenlahden kansallispuiston itäisin retkisatama. Saari kuuluu kansallispuiston Venäjän rajaa hipovien saarten ketjuun yhdessä Lanskerin, Ulko-Tammion, Koivuluodon ja Kilpisaaren kanssa.

12.07.2023

Itäisen Suomenlahden retkisatamia: Lanskeri, Hamina – Makkaran muotoinen saari

Luonnoltaan monipuolisesta Lanskerista löytyy rantaniittyjä, sorakannas, männikköä ja kalliorailoja. Rantautumispaikkoja on osoitettu kaksi.

05.07.2023

Itäisen Suomenlehden retkisatamia: Lehmäsaari, Kotka – Hiekkaidylli Kotkan edustalla

Lehmäsaari on upea saarikohde, joka sijaitsee aivan Kotkansaaren lähistöllä, vain pari meripeninkulmaa Sapokan vierassatamasta. Suosio on sen mukaista.

02.07.2023

Vierasvenesatamien matkailututkimus on käynnistynyt – Tutkimus on jatkoa vuonna 2021 tehdylle Veneilyn tulo- ja työllisyystutkimukselle

Mihin vierasvenesatamien matkailijat käyttävät rahaa ja kuinka paljon? Mitkä ovat suositumpia palveluita ja mitä kaivattaisiin lisää? Millainen työllisyysvaikutus vierasvenesatamien aikaansaamalla matkailulla on? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia Haaga-Helian ammattikorkeakoulun käynnistämästä...

29.06.2023

Suomenlahden Ulko-Tammiosta puhelinvapaa saari kesän ajaksi – Lomailijoita kannustetaan ottamaan etäisyyttä sosiaalisesta mediasta ja älylaitteista

Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa sijaitsevassa Ulko-Tammiossa pyydetään matkailijoita pitämään tänä kesänä puhelimet taskuissaan. Näin lomailijoita kannustetaan ottamaan vapaata sosiaalisesta mediasta ja älylaitteista sekä nauttimaan luonnonrauhasta. Kyseessä on tiettävästi maailman...

22.06.2023

Vuoden vierasvenesatama 2024 – Veneilijät voivat taas äänestää suosikkisatamiaan

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2024 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla kannustetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.