Maria oli viettänyt kesäpäivää saarimökillä 80-vuotiaan äitinsä kanssa. Kun koitti kotiinlähdön aika, rakkaan mahonkiveneen, Valtterin moottori ei käynnistynytkään.

Maria on ollut Meripelastusseuran Trossi-jäsen vuodesta 2018, ja nyt tuli jäsenpalvelulle käyttöä. Hän sai Trossi-palvelunumeron kautta yhteyden Kotkan Meripelastusyhdistykseen ja pelastusvene Lassi lähti apuun. Valtterin koneelle ei ollut mitään tehtävissä paikan päällä, joten kotimatka sujui pelastusveneen hinauksessa.

- Olin todella ilahtunut siitä, kuinka varovasti miehistö kohteli Valtteria. Puuveneeseen tulee niin helposti kolhuja, Maria kiittää.

- Erityisen hienoa oli, että äitini pääsi pelastusveneen kyytiin matkan ajaksi. Palvelua yli odotusten!

Matka pysähtyi höyrypilveen

Risto oli palaamassa pitkältä venereissulta Saimaalla. Perhe oli kotiutunut jo aiemmin, ja mies ajoi yksin moottorivenettä, kun kone yhtäkkiä piiputti. Konetilasta purkautui iso höyrypilvi, kun Risto avasi luukun.

- Säikähdin, että veneessä on tulipalo, mutta savu olikin vesihöyryä. Ymmärrän aika paljon koneista, mutta tätä en pystynyt itse korjaamaan. Pudotin ankkurin ja soitin Trossi-palvelunumeroon, Risto kertoo.

Auttamaan tuli Etelä-Saimaan pelastusvene Willimies ja matka jatkui meripelastajien hinausköyden päässä.

Trossi-jäsenenä autat myös muita

Risto on ollut Meripelastusseuran Trossi-jäsen jo 12 vuotta.

- Maksan vuosimaksun myös kannatuksen vuoksi, hän sanoo.

Vaikka vapaaehtoiset meripelastajat eivät saa työstään palkkaa, tarvitaan pelastusveneiden ylläpitoon sekä pelastus- ja turvavarusteiden hankintaan jatkuvaa rahoitusta. Trossi-maksut ovat siinä avainasemassa. Jokainen Trossi-jäsen on mukana pitämässä meripelastajat vesillä kaikkien turvana.

Lue lisää ja liity trossi.fi