Suomessa valmistetulla TG:llä on vankka suosio niin yhteysvenettä tarvitsevien mökkiläisten kuin ammattilaistenkin käytössä. TG-veneet ovatkin usein tuttu näky kotimaan saaristomaisemissa, sillä ne ovat luotettavia kumppaneita kovemmillakin keleillä. Kun tulee aika vaihtaa venettä, pysyvät TG:n omistajat usein merkkiuskollisina.

TG-veneiden rungot laminoidaan käsin Pietarsaaressa ja veneet viimeistellään myyntivalmiiksi Freja Marinen tiloissa Porvoossa, jossa Gustafsonin suku huolehtii sekä veneiden tuotannosta että tuotekehityksestä.

TG-veneiden vankka rakenne yhdistettynä erinomaisiin ajo-ominaisuuksiin, tekee niistä ihanteellisia useimpiin tarpeisiin. Vahva käsin laminoitu pohjarakenne ja runsaat kaiteet varmistavat sen, että TG-veneet ovat turvallisia käyttää kaikissa olosuhteissa. Optimaalisesti muotoillut veneet soveltuvat käytettäviksi myös pienemmillä moottoreilla. Valmistajan myydyin malli, TG 5.9, kulkee viidellä henkilöllä ja 60 hevosvoiman moottorilla varustettuna jopa 23 solmun nopeudella.

TG-veneet ovat nykyisin osa Otto Brandt -konsernia, mikä mahdollistaa TG-veneiden varustamisen taloudellisilla ja suorituskykyisillä Honda-moottoreilla, joista löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin TG-malleihin.

TG 5.9 on mitoitukseltaan kompakti, mutta tilavan tuntuinen hyttivene. Järkevästä koostaan huolimatta veneeseen mahtuu matkustamaan kuivana peräti kuusi henkeä. Veneen luja rakenne yhdistettynä erinomaisiin ajo-ominaisuuksiin tekee veneestä ihanteellisen yhteysveneet, josta löytyy myös nukkumatilat kahdelle. Moottorisuositus 60–80 hv.

TG 6.9 on malliston keskimmäinen vene, joka on erinomainen valinta niin yhteysvenettä tarvitseville kuin päiväretkikäyttöön. Vuosikymmenten kokemuksella ja ammattitaidolla 6.9 on hioutunut veneeksi, joka soveltuu vaativampaankin käyttöön. Moottorisuositus 115–150 hv.

TG 7.9 -mallissa ei ole tehty kompromisseja, vaan siihen on yhdistetty kaikkien TG-mallien parhaat puolet. Alle kahdeksan metrin pituuteen on saatu mukavasti niin suojaisat istumapaikat kymmenelle kuin makuupaikat neljälle. Veneen syvä keula halkoo aallot pehmeästi, tehden matkaamisesta miellyttävää vaativissakin olosuhteissa. Moottorisuositus 150–200 hv.

TG 7.9 Supreme palvelee erinomaisesti niin yhteys- kuin matkaveneenäkin. Veneessä on vahvistettu peräpeili, jonka ansiosta sen voi varustaa peräti 300 hevosvoiman moottorilla. Isompi moottori mahdollistaa jopa 40 solmun miellyttävän matkavauhdin. Veneen runko, palkisto, sivut kuin moottorikaivokin on vahvistettu. Mukavampaa matkaamista ajatellen veneessä on lisätty myös äänieristystä. Moottorisuositus 200–300 hv.

Lisätietoa TG- ja Honda-mallistosta:

www.tgboats.fi