Turun Hirvensalossa, Haaralan salmen satamassa käy kuhina, kun juuri toimintansa aloittanut Turun Venehuolto viimeistelee tilojaan. Ovista käy syyskuisena päivänä tasainen liikenne, kun asiakkaat käyvät hankkimassa Volvo Pentan tarvikkeita veneiden telakoitumiskautta silmällä pitäen. Myös käytännön neuvot ovat monelle pistäytyjälle tarpeen.

– S-Marin ehti toimia vuosikymmeniä Turun alueen Volvo Penta -edustajana, joten viestikapula oli nyt helppo vaihtaa. Jatkossa Turun Venehuolto huolehtii alueen varaosa ja korjaamopalveluista. TUV:n ja S-Marinin asiat hoituvat edelleenkin samalta tiskiltä, kertoo toiminnan käynnistämisestä vastannut Suomen Venehuolto -konsernin toimitusjohtaja Mirko Karppala.

Hän toteaa Hirvensalon sataman olevan sijainniltaan ihanteellinen uuden toiminnan käynnistämiselle: suojainen sijainti, kaikki veneilijän tarvitsemat palvelut ja lyhyt matka Airistolle. Autolla Turun keskustasta Hirvensaloon ajaa noin 15 minuutissa.

Liikkuva kalusto tukee huoltotoimintaa

Varaosamyymälän vieressä sijaitsee tilava Volvo-Penta korjaamoyksikkö, josta löytyvät valmiina nykyaikaiset testilaitteistot sekä viimeisin tietotaito. Asennus- ja korjaustöissä käytetään vain alkuperäisiä huolto- ja varaosia, joilla on luonnollisesti myös Volvo Pentan takuu.

Turun Venehuollon kanssa yhteistyötä tekevä S-Marin huolehti edelleenkin yli 200-paikkaisen venesataman toiminnasta, polttoaineen jakelusta sekä veneiden talvisäilytyksestä. Käytössä on halleittain sekä lämmintä että viileämpää tilaa, yhteensä noin 5000 neliömetrin verran. Yhteistyö toimii myös naapurissa sijaitsevan Vela Venekorjaamon kanssa, joten kyseessä on todellakin täyden palveluin satama veneilijöiden käyttöön.

– Olemme rekrytoineet työnjohtoa, mekaanikkoja sekä varaosamyyjiä toiminnan käynnistämiseen. Jatkossa tulemme palkkaamaan lisää venealan ammattilaisia vastaaman kysyntään. Samalla kasvatamme myös liikkuvaa huoltokalustoamme, jolloin voimme palvella tehokkaasti veneilijöitä koko Turunmaan saariston alueella. Huoltoon ja säilytykseen tulevat veneet saamme nostettua Hydraulisella kalustolla nopeasti ja turvallisesti telakalle, Karppala toteaa.

Myymälän yhteyteen rakennettaan myös erillinen showroom, jossa ovat esillä yleisimmin myytävät Volvo-Penta-moottorit lähempää tutustumista ja esittelyä varten.

– On ollut ilo käynnistää toiminta Turun seudulla, Suomen parhaimpien veneilykohteiden kupeessa. Toivotamme tervetulleiksi kaikki vanhat ja uudet Volvo Penta -asiakkaat.

Turun Venehuolto

Auki arkisin 8–16

www.tuv.fiwww.tuv.fi

Huolto: 044 7284 112, varaosat: 044 7284 110