Kaikki käy muutamassa minuutissa, kun erikoisvalmisteinen satamatrukki käy poimimassa asiakkaan veneen valtavan kokoisen hallin säilytyshyllystä ja kuljettaa sen venesataman laituriin odottamaan noutoa. Vene on viettänyt säilytyskauden kuivassa ja tasalämpöisessä ympäristössä. Telakointikauden aikana sille on tehty kaikki tarvittavat perushuollot ja asiakkaan tilaamat lisätyöt, joten vene odottaa toimintavalmiina, koeajettuna ja tankattuna omistajansa saapumista tasan sovittuna ajankohtana.

Inkoon Venehotellin kahteen säilytyshalliin mahtuu viiteen kerroshyllyyn yli 400 keskikokoista, alle 11 metrin pituista moottorivenettä. Venettä voi säilyttää hallissa myös sesongin aikana esimerkiksi pitemmän ulkomaanmatkan ajan ja ottaa se tarvittaessa käyttöön. Maalämpö takaa sen, että halleissa pysyy tasainen 12 asteen lämpötila, samalla kun nykyaikainen sammutusjärjestelmä huolehtii tilojen paloturvallisuudesta. Hyvin valaistuilla keskilattioilla huolletaan talvellakin veneitä joka arkipäivä.

– Erikoistuminen keskikokoisiin moottoriveneisiin, modernit säilytystilat, oma satama, septityhjennys ja polttoaineen tankkauspiste takaavat sen, että voimme tarjota asiakkaillemme lyömättömän palvelukokonaisuuden ja paljon vastinetta rahoille. Tehtävämme on tehdä veneensäilytys ja hoito vaivattomaksi ja antaa asiakkaiden nauttia veneilystä. Olemme käsitelleet samantyyppisiä veneitä toistakymmentä vuotta, joten tuhansien toistojen tuoma tehokkuus ja tarkkuus toimivat kilpailukykyisten hintojemme perustana, kertoo Inkoon Venehotellin toimitusjohtaja Kristian Räme.

Inkoon Venehotellin säilytyspalvelun hintaan sisältyy nostojen lisäksi vastaanottotarkastus, veneen pohjan ja vetolaitteen pesu, ulkotilojen pesu ja sisätilojen imurointi. Myös akut testataan ja ladataan sekä sammuttimet kausihuolletaan. Tarvittaessa pidemmätkin kuljetukset hoituvat trailerilla tai vesiteitse.

– Perustöiden lisäksi teemme myös moottoreiden kausihuoltoja, veneiden kiillotuksia, vahauksia ja pohjamaalauksia. Merkkihuolloista vastaavat luotettavat yhteistyökumppanimme saman katon alla. Pystymme toteuttamaan myös isompia kunnostusohjelmia, jotka suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa, Räme sanoo.

Tehokkuutta ympäristön ehdoilla

Yksi Inkoon Venehotellin kantavista pilareista on sähköinen asiointipalvelu, jonka avulla palvelu hoituu asiakkaan kannalta nopeasti ja läpinäkyvästi. Verkkopalvelusta näkee eri palveluiden hinnat ja eri moottorimallien määräaikaishuoltojen sisällöt. Lisäpalvelut – kuten pohjanmaalaukset ja vahaukset – on hinnoiteltu venekohtaisesti. Järjestelmään syötettävien tietojen perusteella voidaan esimerkiksi pohjan maalauksen hinta määritellä hyvinkin tarkasti veneen merkin ja mallin mukaan.

– Sähköinen järjestelmä auttaa myös meitä ennakoimaan ja järjestämään työt mahdollisimman optimaalisesti. Haluttaessa kommunikointi, asioiden sopiminen ja järjestäminen hoituu täysin sähköisesti. Kannattaa kuitenkin olla meihin suoraan yhteydessä, jos haluaa esimerkiksi jaksottaa veneeseen kohdistuvia kustannuksia tasaisemmin koko kaudelle, Räme vinkkaa.
Sähköisen asiointipalvelun ohella myös henkilökohtainen asiakaspalvelu on tärkeä osa Inkoon Venehotellin palvelukonseptia.

– Kun vene saapuu säilytykseen, teemme sille vastaanottotarkastuksen ja tarvittaessa keskustelemme havainnoistamme asiakkaan kanssa. Näin pystymme paremmin paikallistamaan mahdolliset piilevät viat ja toteuttamaan huoltotyöt siten, ettei seuraavan veneilykauden alussa tule vastaan ikäviä yllätyksiä, kertoo Inkoon Venehotellin huolto- ja myyntipäällikkö Kimmo Hytönen.

Inkoon Venehotelli kuuluu edelläkävijöihin myös ympäristöasioiden hoitamisessa. Yrityksessä on käytössä puhdistusjärjestelmä, jossa veneiden pesemisestä tuleva jätevesi kerätään hallitusti ja johdetaan hiekan- ja öljynerotuskaivojen läpi erityisesti veneiden pesuvesien puhdistukseen kehitettyyn suodattimeen. Näin jätevesistä saadaan entistä tehokkaammin poistettua kaikki epäpuhtaudet. Käytössä ovat myös mahdollisimman ympäristöystävälliset pesuaineet, maalit ja muut kemikaalit.

– EU:n biosidiasetukset tulevat lähitulevaisuudessa kiristämään veneisiin liittyviä ympäristövaatimuksia entisestään. Olemme kuitenkin hoitaneet ympäristöasiat jo ennalta kuntoon, joten siltäkin osin asiakkaamme voivat jättää huoletta silmäteränsä huolehdittavaksemme, Inkoon Venehotellin vetäjät toteavat.

www.venehotelli.fi