Purjehduskoulun kurssit ovat hauska ja helppo tapa oppia purjehduksen alkeet. Taitoja opetetaan turvallisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien opastuksella. Lasten purjehduskoulu on tarkoitettu noin 7–13-vuotiaille.

Kurssitarjonta eri-ikäisille voi vaihdella hieman seurojen välillä. Aiempaa purjehdus- tai veneilykokemusta ei tarvita. Alkuun tutuksi tulevat veneessä liikkuminen, veneen ohjaaminen sekä erilaisten käännösten tekeminen. Purjehduskoulussa opitaan tarvittavat taidot, jotta harrastus voi jatkua seurojen järjestämiin harjoituksiin.

Lasten purjehduskoulussa on tähän mennessä mukana 32 seuraa 23 eri paikkakunnalta.

– On hienoa, että iso osa junioritoimintaa järjestävistä seuroista on mukana Lasten purjehduskoulussa. Tarkoituksena on tarjota lapsille helppo tapa tutustua purjehdukseen ja mahdollisesti löytää siitä uusi harrastus. Yhdenmukaisen purjehduskoulun avulla voimme tarjota laadukasta toimintaa ympäri Suomen, lasten ja nuorten veneilytoiminnan koordinaattori Laura Santala kertoo.

Lasten purjehduskoulun kummeina toimivat kominkertainen olympiaedustaja Tapio Nirkko ja olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén.

Lue lisää Lasten purjehduskoulusta ja katso, missä Lasten purjehduskouluun voi osallistua osoitteessa lastenpurjehduskoulu.fi.

Kurssien kestot ja hinnat voivat vaihdella seuroittain. Ilmoittautuminen tapahtuu seurojen ohjeiden mukaan.