Helsingin meripelastusyhdistys (HMPY) on maaliskuussa tehnyt Helsingin kaupungin kanssa kaupat Matosaaren rakennusten ostamisesta ja 30 vuoden vuokrasopimuksen meripelastusaseman maa-alueista. 

Tähän asti yhdistys on ollut Matosaaressa vuokralaisena ja siten riippuvainen vuokrasopimuksen säännöllisestä uusimisesta. Nyt tehty kauppa mahdollistaa meripelastusaseman pitkäjänteisemmän kehittämisen ja investoinnit tilojen parantamiseen meripelastuksen toiminnan näkökulmasta.

Jo tähän mennessä HMPY on panostanut Matosaareen muun muassa rakentamalla miehistörakennuksen ja kunnostamalla päärakennusta, vaikka se onkin ollut kaupungin omistuksessa.

Matosaaren sijainti on pääkaupunkiseudun vesiliikenteen kannalta keskeinen ja siten HMPY:n toiminnalle ihanteellinen.

– Aivan Matosaaren vierestä ja pienen matkan päästä Santahaminan ulkopuolelta kulkevat yhdet Helsingin vilkkaimmista väylistä. Käytännössä yhdistyksen vuosittain suorittamat 120–160 tehtävää jakaantuvat Matosaaren molemmille puolille siten, että tehtävien ”keskipiste” on Matosaaressa. Matosaaresta on nopea lähteä Villingin salmen kautta Itä-Helsingin vesille, Viipurin kiven kautta ulommas merelle sekä Hevossalmen kautta Helsingin edustalle, HMPY:n Jukka-Pekka Lumilahti painottaa aseman sijainnin merkitystä.

Matosaaren eteläpään ulkoilualue säilyy edelleen kaupungin hallinnassa ja kaupunkilaisten käytössä. HMPY toivottaa ulkoilijat jatkossakin tervetulleiksi nauttimaan Matosaaren ulkoilualueesta.

www.meripelastus.fi/helsinki