Veneistä on viety kaikenlaista tavaraa, kuten esim. bensatankkeja, karttaplottereita ja työkaluja. Kaikkia murtoja tai varkauksia ei välttämättä ole vielä havaittu, joten poliisi kehottaa veneenomistajia tarkastamaan omaisuutensa ja ilmoittamaan epäillyistä rikoksista poliisille.

Myös mahdolliset havainnot epäillyistä tekijöistä kiinnostavat poliisia. Ne pyydetään ilmoittamaan Paraisten poliisin päivystykseen.

Lukko on tärkein väline varkauksien estämisessä. Moottori on hyvä lukita veneeseen kiinni ja vene taas laituriin kiinni. Vakuutusyhtiöt suosittelevat veneen lukitsemista laituriin siitä huolimatta, että kunta tai esimerkiksi veneseura olisi järjestänyt laiturille lukittavan portin.

Omistajan kannattaa kirjata itselleen ylös veneen ja perämoottorin valmistusnumerot, jotta varastetun omaisuuden jäljittäminen olisi mahdollista. Veneen ja moottorin tiedot kannattaa tarkastaa veneestä ja samalla varmistaa, että tiedot on kirjattu oikein rekisteriotteeseen. Venerekisterin ylläpito kuuluu nykyisin liikenteen turvallisuusvirasto Trafille, jonka nettisivujen kautta mahdolliset virheelliset rekisteritiedot voi päivittää.