Viime vuosina maailmalla jyllännyt isojen perämoottoriveneiden buumi on tuonut markkinoille toinen toistaan suurempia pulpettivenemalleja. Boston Whalerin lippulaiva on 13-metrinen ja parhaimmillaan neljällä 400-hevosvoimaiselle Mercurylla varustettu liki miljoonan maksama 420 Outrage.

Isojen veneiden suosiosta huolimatta Boston Whaler uusii joka vuosi myös mallistonsa pienempää päätä. Mallivuodelle 2019 uusiutumisvuorossa on 13- ja 16-jalkaiset eli noin neli- ja viisimetriset Super Sportit. Molemmat on laitettu kölistä ylöspäin uusiksi, tavoitteena pakata kompakteihin mittoihin mahdollisimman paljon mukavuutta, käytännöllisyyttä ja monikäyttöisyyttä.

Parhaiten se onnistuu, kun veneen voi ruksia lisävarustelistalta mieleisekseen ja siinä Boston Whaler on aina ollut etevä. Jo pienempää 130 Sun Sportia voi varustella kohti tiettyä käyttötarkoitusta kuten kalastusta tai (päivä)retkiveneilyä. Suuremmassa 160 Super Sportissa kuvaan tulee myös vesiurheilu.

Molemmissa malleissa on vakiona uusi ohjauspulpetti ja kansimuottiin integroidut uimatasot. Ohjauspulpetissa on hiukan vesijettien tyyliä, päältä ladattavaa säilytystilaa myöten. Tuulilasin saa lisävarusteena. Molempia ajetaan vakiona selkänojattomalta penkiltä, mutta taittuvan selkänojan tai erillisistuimet saa lisävarusteena. Muita mukavuusherkkuja ovat esimerkiksi kylmälaukku, keulan aurinkopatja ja biminikatos.

Värityksellisesti uutta teemaa edustaa lähtökuvan 130 Super Sportissa näkyvä rungon takaosan erikoisväri. Vakiona runko on valkoinen mutta saatavailla on myös perinteisiä, koko kyljen runkovärejä.

Euroopassa 130 Sun Sportin ainoa moottorivaihtoehto on 40-hevosvoimanen nelitahti-Mercury, joka riittää liki 30 solmun huippunopeuteen. 160 Sun Sportin vakiokone on Mercury F75 ja optiona F90. Euroopassa niiden vastineet ovat F80 ja F100.

Taitaa vain käydä niin ettei Boston Whalereita Euroopassa paljoa tule näkymään, sillä merkki kuuluu niihin Yhdysvaltalaisvalmistajiin joilla ei ole tuotantoa USA:n ulkopuolella. Sen myötä Yhdysvalloissa valmistetuille Boston Whalereille lankeaa EU:n asettama 25 prosentin tuontitulli, mikä heikentää jo entuudestaan hinnoiltaan premium-luokkaa olevien Boston Whalereiden hintakilpailukykyä. Sääli sinänsä.