Sivustolla 59 vierailijaa

25.07.2021

Saaristolintujen seurannassa surua ja iloa – Itäisellä Suomenlahdella jälleen rauhoitettujen ruokkien joukkokuolema

Itäisen Suomenlahden saaristolinnustoseurannan tämänvuotisista tuloksista osa on ikäviä, mutta myös myönteisiä tuloksia saatiin usean lintulajin osalta.

Lisää kommentti
24.07.2021

Kansainvälisiä varkaita liikkeellä – Kotkassa löydettiin ruotsalainen mysteeripursi

Suomenlahden merivartiosto on tiedottanut Kotkan Kantasatamasta löytyneestä varastetusta purjeveneestä. Tapaus on melkoinen mysteeri, sillä kyseinen paatti on ilmoitettu varastetuksi Tukholmassa noin kaksi viikkoa sitten.

Lisää kommentti
24.07.2021

Parainen, Häplot 8-metrinen moottorivene karille

Noin 8-metrinen moottorivene ajoi tiukasti karille Paraisilla. Mukana kaksi henkilöä.

Lisää kommentti
24.07.2021

Aurinkoinen Naantali kutsuu – Uudistuneet Unikeonmarkkinat 25.–27.7.

Unikeonmarkkinat täyttävät jälleen Naantalin rannan ja vanhan kaupungin erilaisista myyntikojuista ja -osastoista. Valtakunnan unikekoa ei unohdeta julkistaa tänäkään kesänä.

Lisää kommentti
23.07.2021

Avaruusteknologialla hygieniaetuja – Dometic esittelee uudenlaisen huuhtelukokemuksen

Ruotsalaisyritys Dometic tuo markkinoille aivan uudenlaisen huuhtelukytkimen venetoiletteihin. Kytkin on sikäli innovatiivinen, että siihen ei tarvitse koskea. Näin veneilijöille suodaan mahdollisuus ylläpitää hygienia- ja saniteettitasoja merellä liikkuessaan entistä paremmin.

Lisää kommentti
23.07.2021

Perämoottori irtosi kesken ajon – kaksi ihmistä hädässä

Hiidenvedellä Vihdissä sattui torstai-iltana vesiliikenneonnettomuus, kun moottoriveneen laidasta irtosi moottori kesken veneilyn ja toinen veneilijä joutui veden varaan. Paikalla oli useita pelastusyksiköitä sekä poliisi ja rajavartiolaitoksen helikopteri.

Lisää kommentti
23.07.2021

Supersuosittu vuokravenepalvelu Skipperi tarttuu teknologialla ylinopeuksiin – plotterin hälytys poistuu vain hiljentämällä vauhtia

Ylinopeus on yksi veneilyturvallisuuden isoimmista haasteista. Kasvava ilmiö on tuttu niin venepoliisille kuin vesilläliikkujille veneilyn kasvattaessa suosiotaan. Skipperi haluaa edistää turvallista veneilyä teknologian avulla.

Lisää kommentti
23.07.2021

Ensimmäinen hukkumisten ehkäisyn päivä 25.7. – Ihminen hukkuu hiljaa ja huomaamattomasti

Toisin kuin elokuvissa ja tv-sarjoissa, hukkuminen on harvoin raivokas eloonjäämistaistelu. Todellisuudessa ihminen hukkuu hitaasti ja huomaamattomasti. Joskus hukkuva ei näytä hukkuvalta.

Lisää kommentti
22.07.2021

Loviisan Kabbölessä pärisee lauantaina 24.7. – Kyläkisoihin voi osallistua kuka tahansa

Perintenen jokamiesluokan moottorivenekilpailu käydään Kabbölen selällä Loviisan saaristossa tulevana lauantaina. Kisaan voi osallistua periaatteessa kuka tahansa millä tahansa veneellä.

Lisää kommentti
21.07.2021

Vene nurin aallokossa – toinen soitti 112:een, toinen kellui kylmälaatikon päällä

Kahden nuoren veneretki sai odottamattoman käänteen eilen Kuhmossa, kun pieni perämoottorivene kaatui aallokossa. Molemmat joutuivat veden varaan.

Lisää kommentti