Sivustolla 72 vierailijaa

20.05.2022

Saimaalle uusia laitureita – Linnansaaren ja Koloveden retkeilykausi käynnistymässä

Kevät on tänä vuonna myöhässä, mutta jääpeite sulaa Saimaalta parhaillaan. Kesäkauden retkeilyn pääsee aloittamaan Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoissa todennäköisesti toukokuun loppupuolella. Molemmissa puistoissa on talven aikana uusittu palvelurakenteita, ja parannustyöt jatkuvat vielä...

12.05.2022

Koillisväylä laajenee – Taalintehdas ja Parainen mukaan merireittiin

Hangon ja Airiston välillä Kemiönsaaren pohjoispuolelta kulkeva reitti tunnetaan tuulilta suojaisana Koillisväylänä. Satamayhteistyössä ovat entuudestaan mukana Bromarvin, Förbyn ja Mathildedalin vierassatamat sekä Villa Wolax Kaarinassa. Alkaneelle kaudelle mukaan liittyivät myös Taalintehtaan ja...

11.10.2021

Järvillä hiljenee – PSS paketoi Saimaan retkisatamien vuoden 2021 huoltokauden

Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitämä Saimaan retkisatamien huoltotyö on kuluneen kauden osalta paketissa. Saimaan kesää sävytti kasvanut vesillä liikkujien määrä ja uusi huoltoalus M/S Roope-Saimaa.

15.09.2021

Suomenlinnan Suupalat tulee taas Suomenlinnan kahvilat ja ravintolat esittelevät tulevan syksyn makuja

Perinteeksi muodostuneissa Suomenlinnan Suupaloissa la-su 18.–19.9.2021. Kahvilat ja ravintolat valmistavat makeita ja suolaisia maistiaisia, joita myydään vain kyseisenä viikonloppuna klo 12–16 hintaan 5 €.

12.09.2021

Saimaan retkisatamat rapistuvat – Osa jopa erittäin huonossa kunnossa

Pidä Saaristo Siistinä ry toteuttaa Saimaan retkisatamien rakenteiden kunnostuksen ja perusparannuksen valmisteluhankkeen. Nyt kartoitettavia retkisatamia on kaiken kaikkiaan 37.

04.09.2021

Linnansaaren kansallispuistossa on käynnissä suuri laiturien korjausurakka – Kävijämäärät yhä hienoisessa kasvussa

Linnansaaren kansallispuistossa käynnistyi tällä viikolla laitureiden korjausurakka. Laituriurakoitsija on Saimaan Vesityö Oy.

27.07.2021

Gullkrona – Saaristomeren suojainen kruunu

Tarinan mukaan kuningattaren kruunusta nimensä saanut Gullkrona on yksi suosituimmista veneilykohteista Saaristomeren alueella. Suojaisaan poukamaan on helppo tulla isommallakin veneellä.

20.07.2021

Carlsron tanskalainen charmi puree – Vuosisadanvaihteen ylellinen kylpylämiljöö Degerbyssä

Noin 500 asukkaan Föglön kunnassa on uusi vetonaula. Kyseessä on Carlsron tanskalaishenkinen kylpylähotelli, joka ammentaa tunnelmansa viime vuosisadan kylpyläkulttuurista. Hankkeen taustalla on tanskalais-suomalainen pariskunta Johanna ja Ebbe Delfs.

10.07.2021

Satamauudistukset 2021: Sammakkoniemi, Linnansaari – Sammakkoniemessä on panostettu esteettömyyteen

Linnansaaren Sammakkoniemen vierassatamassa Metsähallitus pääseekin luvattuihin laituritöihin vasta syksyllä.