Sivustolla 60 vierailijaa

14.02.2023

Vesillä liikkuvien palvelukeskus – Kirkkonummi parantamassa Merikylän pienvenesataman liikenneyhteyksiä

Kirkkonummen kunta haluaa kehittää Porkkalan Merikylän pienvenesatamaa. Projekti edellyttää maakauppoja satama-alueen vieressä sijaitsevan alueen omistavan Vantaan kanssa.

22.12.2022

Turkuun uusi septitankkien tyhjennysasema – Telakkarannan septityhjennyslaituri on asennettu paikoilleen

Turun Telakkarantaan on valmistunut uusi septitankkien tyhjennysasema, joka avautuu veneilijöiden käyttöön 2023 veneilykauden alkaessa.

19.12.2022

Viron satamatarjonta laajenee – Hiidenmaan Kalanaan avataan uusi vierassatama ensi kesäksi

Viron satamarintamalla tapahtuu taas. Vasta-avatut Kärdlan, Munalaiun, Väratin ja Varblan vierassatamat saavat ensi kesästä alkaen seurakseen Hiidenmaan länsikärjessä sijaitsevan Kalanan.

28.11.2022

Klassikkosaarelle haetaan uutta satamayrittäjää – Pyhtään kunta käynnisti tarjouskilpailun Kaunissaaren kehittämisestä

Pyhtään kunta on käynnistänyt tarjouskilpailun sijoittajan ja operaattorin löytämiseksi Kaunissaaren satama-alueelle. Tarjousaikaa on tammikuun loppuun, ja kunta on varautunut vastaamaan mahdollisiin lisäkysymyksiin tammikuun puoliväliin saakka.

14.11.2022

Ohjausjärjestelmä petti – Rahtialus murjoi merimerkin kieroksi

Vaikka suurin osa huviveneistä ovat telakalla tähän vuodenaikaan, riittää merivartiostolla tekemistä. Viikon rysähdys nähtiin kun rahtialus MV Friendland törmäsi Inkoo 6 -reunamerkkiin.

22.09.2022

Korjauskustannukset nousivat: Rauman kaupunki siirtää satoja tuhansia euroja Kylmäpihlajan majakan remontteihin ja linjasaneeraukseen

Rauman kaupunginhallitus teki maanantaina päätöksen, jossa Kylmäpihlajan majakan ravintolatilojen saneeraukseen irrotetaan 700 000 euroa.

21.09.2022

Retkisatamakohteita kehitetään – Koordi-hanke tuo potkua Etelä-Saimaan luontomatkailuun

Koordi-yhteistyöhankkeen tavoitteena on selkeyttää ja kehittää retkisatamien ja virkistysalueiden käyttäjien, huollon ja ylläpidon toimintaa ja viestintää. Hankkeessa luodaan muun muassa viestinnällisiä toimintamalleja, jotka parantavat tiedon kulkua käyttäjien ja ylläpitäjien sekä palvelujen...

10.09.2022

Kelnase Sadam, Prangli, Viro – Charmikkaasti takapajuinen hiekkasärkkä

Pranglin saari Viron pohjoisrannikolla vie vierailijan menneisyyteen. Saaren parasta antia ovat sen pitkät hiekkarannat ja mahtavat merimaisemat.

29.08.2022

Utön alueella liikkuville veneilijöille tiedoksi - Merentutkimusalus Aranda tutkii tällä viikolla riskihylkyä Utön edustalla

Merentutkimusalus Aranda saapuu tällä viikolla Utön kaakkoispuolelle. Käynnissä on vuonna 1978 uponneen hinaaja Simsonin ennakkotutkimus mahdollista öljynpoisto-operaatiota varten.

13.08.2022

MarineMax ostaa luksussatamaketjun – Maailman suurin veneliikeketju jatkaa rönsyilyä

MarineMaxilla on jo entuudestaan paljon kaikkea, mutta uusimman kaupan myötä vielä 23 luksussatamaa lisää.