Sivustolla 94 vierailijaa

13.08.2022

MarineMax ostaa luksussatamaketjun – Maailman suurin veneliikeketju jatkaa rönsyilyä

MarineMaxilla on jo entuudestaan paljon kaikkea, mutta uusimman kaupan myötä vielä 23 luksussatamaa lisää.

03.08.2022

Äggskär, Porvoo – Komeaa ulkosaaristoa iskuetäisyydellä pääkaupungista

Äggskär on sijaintinsa puolesta optimaalinen retkikohde Helsingistä tai Porvoosta. Käynti kannattaa, sillä kolmesta saaresta koostuva pienoissaaristo tarjoaa vierailijalleen ulkosaariston tunnelmaa ja komeita maisemia.

25.07.2022

Kilpisaari, Kotka – Neliökilometrin nähtävyys

Kilpisaari kuuluu monipuolisuutensa ansiosta itäisen Suomenlahden hienoimpiin retkisaariin. Paljon lähemmäs kaakkoisrajaa ei pääse rantautumaan.

22.07.2022

DB Marina Hamn, Taalintehdas - Saaristomeren portti

Taalintehtaalle on kasvanut kokonaisvaltainen palvelusatama, joka sijaitsee keskellä vanhaa ruukkikylää.

16.07.2022

Veneretkelle Hanasaareen – Kultturelli päiväretkikohde

Espoon ja Helsingin rajalla sijaitseva Hanasaari eli Hanaholmen on ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, jossa toimii hotelli, kahvila & viinibaari ja ravintola. Vieraslaituriin voi kiinnittyä myös omalla veneellä.

03.07.2022

Vuoden vierasvenesatama 2023 – Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2022

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2023 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

02.07.2022

Totalveneen päivitetty satamaopas on nyt nimeltään Venesatamat – Sijaintitietojen salliminen näyttää lähimmät vierassatamat

Totalveneen satamaopassivusto tunnetaan uudistuksen jälkeen nimellä Venesatamat. Mukana on kaikki Suomen ja Viron satamat sekä kattava valikoima Tukholman saariston satamia. Kaikkiaan palvelussa on noin tuhat vierassatamaa.

01.07.2022

Cafébryggan, Högsåra – Kulissilaituri kerää kehuja

Vaikka Högsåran itärannan Kylähteen rakennettu Cafébryggan on verrattain uusi, on se jo huomioitu laajasti veneilijöiden keskuudessa.

17.06.2022

Koivuluoto, Hamina – Maisemat vetovoimatekijänä

Kaunis Koivuluoto on melko harvan veneilijän tiedossa oleva, vaikuttava saari Itäisen Suomenlahden Kansallispuiston alueella. Sen suojaton sijainti ulkomerellä, lähellä valtakunnan aluerajaa, etäällä tutuista veneilyväylistä on pitänyt sen harvojen herkkuna.

13.06.2022

Vallisaaressa remontoidaan – Vierassataman päälaituriin on saatu täksi kesäksi sähköt

Entisen sotilassaaren Aleksanterinpatterilla (kuvassa) tehdään kesällä korjaustöitä.