Lehmäsaaren satama-allas on hiekanoton seurauksena muodostunut syvärantainen lahti saaren koilliskulmalla, itärannan pohjoisosassa. Lehmäsaari on noin kaksi ja puoli kilometriä pitkä ja leveimmillään kahdeksansataa metriä. Ulkoilualue käsittää saaren pohjoisosan. Etelässä on yksityismaata ja mökkejä. 

Satamalahden pohjoisreunalla on pienehkö laituri, mutta hiekkarannat ovat äkkijyrkkiä ja sopivat syväkulkuisellekin veneelle. Lahdella on muutama poiju, mutta peräankkuri suo mahdollisuuden kiinnittyä mihin vain lahden rantaan. Lahdelle mahtuu hyvinkin kolmisenkymmentä venettä. Ulkoilualueelle on merkitty kaksi telttapaikkaa, jotka sijaitsevat pohjoisimpien tulipaikkojen läheisyydessä. Lehmäsaaren kalavesia kuuluu kehuttavan, joten mukaan kannattaa varata kalahoukutin.

Saarikierros:

Lehmäsaaren pohjoisosassa on monia polkuja, joita pitkin on helppo edetä. Maasto on pääasiassa mäntymetsää, mutta lisäksi on lehtoa ja runsaasti hiekkapohjaista rantaa kasveineen. 

Itäranta on yhtä pitkää hiekkarantaa pohjoisen ja eteläisen kärjen kalliorantoja lukuun ottamatta. Polkuja on sen verran paljon, että jokainen voi valita itselleen sopivan mittaisen kävelylenkin hiekkasaaresta nauttiakseen.