Sivustolla 103 vierailijaa

27.05.2022

Saaristomeripalkinto Rengastielle – Palkinnon saaja julkistettiin Naantalin Venemessujen avajaisten yhteydessä

Perinteinen Saaristomeripalkinto on tänä vuonna myönnetty Saariston rengastielle ja sen markkinoinnissa ansioituneen työn tehneille rengastien kuntien; Paraisten, Naantalin, Turun, Kustavin, Maskun, Taivassalon ja Kaarinan matkailumarkkinoinnista vastaaville tahoille.

27.05.2022

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja pärähtää käyntiin – Maailman kovimpaan F4-sarjaan luvassa uusi mestari

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja RaceWKND! käynnistyy tänä viikonloppuna Lohjan Aurlahdella. Kauteen lähdetään herkullisissa asetelmissa, kun viime kauden F4-luokan kärkikaksikko Alexander Lindholm ja Sami Reinikainen ovat joukosta poissa.

27.05.2022

Hudö, Loviisa – Luontoidylli ydinvoimalanäkymällä

Hudö on iso saari, jossa on hiekkarantoja, niittyjä, lehtoja ja luonnonmetsiä. Saari sijaitsee Loviisan edustalla vastapäätä ydinvoimalaa.

26.05.2022

Pelastusliivipäivä 28.5.2022 – Vain puettu liivi pelastaa!

Tiesitkö, että jopa kahdeksan kymmenestä vesiliikenteessä hukkuneesta olisi pelastunut, jos heillä olisi ollut päällään oikein puetut pelastusliivit ja tilanteeseen nähneet olisivat osanneet auttaa.

26.05.2022

Kaikki Roopet vesillä! – Pidä Saaristo Siistinä ry valmiina veneilykauteen

Pidä Saaristo Siistinä ry:n kaikki huoltoalukset ovat nyt vesillä. Huoltotyöt Roope-palvelupisteissä ovat käynnissä, jotta jokainen meistä voisi virkistyä vesillä ympäristöä kuormittamatta. Lue kaudenaloituskuulumiset alueilta.

25.05.2022

Itämeren jäätalvi oli leuto – Perämerellä on vielä ajojäätä

Leudon jäätalven laajin jääpeite mitattiin helmikuun alussa. Jäätalvi alkoi jo lokakuun viimeisellä viikolla, ja sen odotetaan päättyvän lähipäivinä.

24.05.2022

Atlantin yli soutajat pääsivät tavoitteeseensa: 100 000 euroa Itämeren suojeluun

Two Rowing Finns -keräyksessä kerättiin varoja Itämeren suojelutyön toteuttamiseen Pidä Saaristo Siistinä ry:lle ja John Nurmisen Säätiölle.

20.05.2022

Saimaalle uusia laitureita – Linnansaaren ja Koloveden retkeilykausi käynnistymässä

Kevät on tänä vuonna myöhässä, mutta jääpeite sulaa Saimaalta parhaillaan. Kesäkauden retkeilyn pääsee aloittamaan Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoissa todennäköisesti toukokuun loppupuolella. Molemmissa puistoissa on talven aikana uusittu palvelurakenteita, ja parannustyöt jatkuvat vielä...

20.05.2022

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle – 4D Sieppari kerää talteen liuenneita metalleja

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on...