Tiensä päähän tullut vesiputki tarkoittaa, että saarella sijaitsevia vedestä riippuvaisia palveluita, kuten ravintoloita ja saunoja, ei voida jatkossa ylläpitää.

Senaatti-kiinteistöjen omistaman Isosaaren turismitoimintaa on vuodesta 2017 saakka kehittänyt FRS Finland oy yhdessä alivuokralaistensa kanssa. FRS Finland ehdotti matkailutoiminnan jatkamista osittain niillä osa-alueilla, joilla ei veden saanti ole välttämätöntä.

- FRS Finlandin kanssa tehty sopimus on ollut alun perin väliaikainen ratkaisu, ja saaren lopullinen käyttötapa vaatii selvityksiä ja keskusteluita useiden eri tahojen kanssa. Valtion toimijana emme voi tehdä kalliita investointeja saaren infrastruktuuriin ennen kuin tulevaisuuden käyttöön on saatu ratkaisu, sanoo toimialajohtaja Mikko Järvinen Senaatti-kiinteistöistä.

Selkeämpi ratkaisu

Senaatti-kiinteistöt päätti lopettaa turismitoiminnan kokonaisuudessaan, koska se nähtiin selkeämmäksi ratkaisuksi. Vaikka saari suljetaankin toistaiseksi, on mahdollista, että se avautuu uudelleen tulevaisuudessa esimerkiksi myynnin yhteydessä. FRS Finlandilla on edelleen kiinnostusta saaren kehittämiseen.

FRS Finland on toiminut Isosaaressa seitsemän kesäsesongin ja yhden talvisesongin aikana järjestäen sekä reitti- että tilausmatkoja.
Saaressa on ollut kaksi ravintolaa, kolme saunaa, sekä vaihtelevasti erilaisia muita palveluita kuten Nolla-mökkejä, opaspalveluita, hevosajeluja, Torpedomuseo ja golfkenttä.

Kävijämäärät ovat vaihdelleet vuosittain koronavuosien muutamasta tuhannesta kävijästä huippuvuosien 10–20 000 vuosittaisen kävijään.

www.senaatti.fi