Sivustolla 63 vierailijaa

23.11.2017

Mitä uutta?

Muotoilu on harvoin pienen ohjaushyttiveneen ykkösteema, eikä se ole sitä Stingissäkään. Silti sen yleisilmeessä on tavanomaista enemmän särmää, jonka syntyy Stingin ja moottoripartneri Evinruden läheisestä yhteistyöstä.

Sen ansiosta vene ja perämoottori muodostavat tavanomaista yhdenmukaisemman kokonaisuuden, joka ulottuu koristeteippauksien värikoodauksesta ihan konkreettiseen muotoiluun saakka. Esimerkiksi Evinruden kopan etu- ja takareunoissa ja Stingin kattolipan etu- ja takareunoissa on yhdenmukaiset v-kulmat keskilinjalla.

Monikäyttöisyys ja muunneltavuus ei ole Stingin keksintö saati yksinoikeus. Mutta vahvuus se on, sillä mukana on muutamia uusia ideoita.

Ensinnäkin 630 FT:n avotila ja uimatasot ovat tässä luolassa poikkeuksellisesta yhdessä tasossa eli samalla korkeudella. Liikkuminen on sujuvaa, minkä lisäksi uimatasot ja ne yhdistävä moottorikaivon kulkukansi ikään kuin laajentavat avotilaa.

Avotilaan saa lisävarusteena muutamien kilpailijoiden tapaan istuinlaatikot, mutta Stingissä ne ovat irrotettavat ja ensimmäistä kertaa pilothouse-veneiden luokassa peräsohvan selkänoja on taittuva. Se mahdollistaa sohvalla istuskelun kohti perää. Mukavaa monessa käytössä.

Myös sisällä dinetin etupenkin selkänojalla on tuplafunktio. Selkänojan voi irrottaa ja kiinnittää vaakatasoon penkin istuinosan etureunaan, jolloin se pidentää dinetistä pedattavan vuoteen pituutta 45 sentillä 1,9 metriin.

Tylpän keulan ansiosta keulakansi on puolestaan tavanomaista leveämpi, mikä on hyödynnetty myös keulakaiteiden kulkuvälissä. Siitä mahtuu kulkemaan isommankin kantamuksen kanssa.

Isoissa, noin 50-jalkaisista jahdeissa alkaen keulakannella on usein kannen yläpuoliseen muotoiluun upotettuja säilytystiloja. Sellainen on nyt myös kuusimetrisessä Stingissä. Luukun alla on sopivasti tilaa kahdelle lepuuttimelle ja kiinnitysköysille. Se on huomattavasti mukavampi käyttää kuin syvällä kannen alapuolella oleva ankkuriboksi.

 


Kuvat

Tekniset tiedot

Pituus 6,02 m (vakiovarustein)
  6,48 m (lisäuimatasoilla)
Leveys 2,52 m
Syväys 0,38 m
Paino 1 230 kg
Pohjakulma 18°
Polttoainesäiliö 200 l
Vesisäiliö 10/42 l (lisävaruste)
Septisäiliö 40 l (lisävaruste)
CE-luokitus C
Kantavuus 6 henk.
Makuupaikkoja 3 + 1 kpl
Tehoalue Enintään 150 hv
Moottorityyppi Perämoottori, L-riki
Testimoottori 150+ hv Evinrude C150 PLH E-Tec G2
Huippunopeus 39,5 kn @ 6 000 r/min
Kulutus @ 25 kn 1,0 l/mpk @ 4 000 r/min

Lisä- ja yhteystiedot

Valmistusmateriaali Lujitemuovi
Valmistusmaa Puola (Mirage Boats)
Valmistaja Sting Boats, Norja | www.sting-boats.no
Maahantuoja Frydenbø Marine AS, Suomen sivuliike, Helsinki | www.evinrude.fi

Hinnat ja moottorivaihtoehdot

33 125 € Ilman moottoria
44 000 € 115+ hv Evinrude A115 SHL E-Tec
46 700 € 150 hv Evinrude C150 PL E-Tec G2
47 300 € 150+ hv Evinrude C150 PLH E-Tec G2