Aquador 25 C -veneeseen ollaan asentamassa uusia lattiapintoja. Paikalle saapuneella asentajalla on valmiiksi leikatut palat yhdessä kassissa. Kun työ pääsee vauhtiin, menee koko veneen sisähytin lattiapintojen puhdistamiseen ja uusien palojen asentamiseen vajaan tunnin verran.
Veneen yleisilmeeseen on tullut hetkessä huomattava muutos.

Valmiita turkkipinnoitteita valmistava LineDeck lupaa eva-kumisekoitetta olevan materiaalin kestävän kovaakin kulutusta. Uv-suojattu materiaali ei kuumene auringossa, eikä ole märkänäkään liukas, sillä huokoinen pinnoite joustaa jalan alla. Jos siihen tulee painumia, se työntyy itse takaisin muotoonsa.

Eva-pinnoite on myös lähes huoltovapaa, mutta puhtaanapitoa vaaditaan, sillä varsinkin vaaleissa värivaihtoehdoissa lika näkyy. Puhtaanapito on kuitenkin helppoa ja pahempienkin tahrojen pitäisi lähteä helposti pois harjalla ja miedolla pesuaineella. Materiaali on testattu VTT:llä ja se läpäisee ISO 11925-syttymistestin kriteerit.

Helppo ja nopea asennus

LineDeckin käyttämästä jämäkästä eva-materiaalista löytyy valmiina lähes 200 veneen kaavat ja lisää skannataan sitä mukaan, kun asiakastöitä valmistuu. Jokainen mattosarja on mahdollista valmistaa asiakkaan toiveiden mukaan halutulla kuvioinnilla. Esimerkiksi veneen nimi tai venemerkin logo voidaan rouhia maton pintaan.

Värivaihtoehtoja ovat ruskea sekä vaalean- tai tumman harmaa. Kuvioinnin väri on musta.

LineDeckin pinnoitteessa on valmiina 3M-liimapinta, mikä helpottaa asentamista. Säänkestävyytensä ansiosta materiaali soveltuu myös parveke- ja terassikäyttöön.

Mattoihin tehtävä kuviointi voi olla perinteistä raitaa tai epäsymmetristä kuviointia, graafisia vaihtoehtoja voidaan luoda rajattomasti. Halutut muodot ja kuvioinnit tehdään tietokoneohjatulla CNC-leikkauskoneella.

– Tiikin käytöstä ollaan monin paikoin luopumassa vaikean saatavuuden ja korkean hinnan takia. Eva-materiaalin selkeänä etuna on juuri omaan veneeseen sopivat yksilölliset ratkaisut ja materiaalin helppohoitoisuus. Useimpiin venemalleihin meillä on sapluunat valmiina, joten moniin malleihin saa tarkat hinnat jo tilatessa. Valmiilla asennuspaloilla työ on helppo tehdä myös itse, toteaa LineDeckin toiminnasta vastaava Katja Niinimäki.

www.linedeck.fi