Vuosittain marraskuun lopulla järjestettävä Boot & Fun kuuluu niihin harvoihin venemessuihin, jotka ovat viime vuosina olleet selvässä kasvussa. Tänä vuonna messuilla esiteltiin lähes 600 venettä eli kutakuinkin yhtä monta kuin helmikuisilla Helsingin venemessuilla. Neljän aukiolopäivän Berliinin messujen antiin tutustuu noin 45 000 kävijää.

Veneistä pääosassa Berliinissä on moottoriveneet, joita esitellään viidessä eri hallissa. Venekoko painottuu Suomalaisittainkin kiinnostavasti 5–12 metrin luokkaan. Purjeveneissä pääanti on 20–30-jalkaisissa päivä- ja retkipursissa. Ne sopisivat hyvin Suomeenkin, mutta syystä tai toisesta Suomen päiväretkipursimarkkinat ovat olemattomat.

Vesiurheilu on Berliinissä vahvasti esillä kahdessa hallista, joista löytyy välineet melonnasta suppailuun ja vetolajeihin. Varustehallin anti on suppeahko, mutta hinnat pikaisesti arvioituna hiukan Suomea edullisemmat.

Yleisöä vetää messuille venenäyttelyn kanssa samaan aikaan järjestettävät kalastus-, auto- ja klassikkotapahtumat. Etenkin klassikkomessuilla on tarjolla paljon silmänruokaa sekä veneiden, autojen että esineiden muodossa.

www.boot-berlin.de