Amerikkalaisten ”sankareiden” toilailuja raportoiva ”America, Hell Yeah” -Facebook-ryhmän video on pysäyttävää katsottavaa. Videossa kaverukset kiitävät urheilukalastukseen tehdyllä veneellä 60 mailin tuntinopeutta juuri ennen onnettomuutta. Kyseessä on ”maamailia tunnissa” eli nopeus on noin 97 km/h. Solmuina mitattuna nopeutta on 52,4 solmua.

Katso video klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

Kun videota katsoo tarkkaan, huomaa, että kippari on kiertämässä reimarin väärältä puolelta. Apukuski alkaa viittelöidä, että reimari pitääkin kiertää toiselta puolelta.

Kippari tekee liian rajun väistöliikkeen ja sen perään korjausliikkeen, joka heittää veneen vauhdilla 90 astetta vasempaan. Vene ei kuitenkaan käänny käännöksessä ympäri, mutta heittää kipparin ja kartturin voimalla laidan yli. Kippari ei ehkä muutoin olisi lentänyt yli, mutta kartturi toimii keilana ja sysää kipparin mukanaan veteen.

Miehillä on onneksi pelastusliivit päällä.

Tilanne ei pääty vielä tähän, vaan vene alkaa kiertää ympyrää ilman kuljettajaa, mikä aiheuttaa veteen pudonneille uuden vaaratilanteen. Miesten onneksi he ovat pudonneet veteen veneen ulkokehälle, eikä vene suoraan vaeltele heidän päälleen. Moottorin tappokytkin ei ole selvästikään ollut kipparin ranteessa kiinni.

Videolla on vielä loppuhuipennuksensa. Takaa tullut toinen kalavene ottaa veteen pudonneet kyytiin, ja veteen pudonnut kippari loikkaa ympäri pörräävään veneeseen takaisin ja pysäyttää sen.