Vuoden Veneilytekona palkitaan vuosittain joku henkilö, toimija tai taho, joka omalla toiminnallaan on edistänyt veneilymahdollisuuksien tai veneilyturvallisuuden parantamista ja kehittämistä. Palkinnon saajan valitsee ehdotusten joukosta Veneilytoimittajat ry:n johtokunta.

Vuoden 2017 parhaana veneilytekona yhdistys palkitsi Saimaan pursiseurojen retkisatamayhteistyön, jonka piirissä oli 11 retkisatamaa ja 14 pursiseuraa. Hankkeella on pystytty yhteistyössä pysäyttämään Metsähallituksen Saimaan retkisatamaverkoston merkittävä supistaminen sekä luotu toiminta- ja rahoitusmalli retkisatamien ylläpitoon ja kehittämiseen.

Projektia voidaan pitää laajuudessaan erittäin merkityksellisenä Saimaan matkailun, veneilijöiden ja ympäristön kannalta. Samalla se toimii myös osoituksena pursiseurojen yhteisöllisyydestä, talkootyöhengestä ja valveutuneisuudesta veneilymahdollisuuksien vaalijoina.

Vuoden veneilyteko 2017 -palkinnon saaja julkistettiin Vene 18 Båt -messujen lehdistötilaisuudessa. Palkinnon otti vastaan Kuopion Pursiseuran edustaja Jan Jansson.

www.veneilytoimittajat.fi