Syksyllä esiteltävä Oceanis 45:n korvaava 46.1 noudattaa samoja periaatteita runkosuunnittelussa kuin aikaisemmin julkaistu 51.1-malli.

Beneteaun suunnittelijoiden Finot-Conqin tavoite on lisätä tilaa kannen alla ja miksei myös päälläkin. Tämä on saavutettu runkomuodolla, jossa veden yläpuolinen osa runkoa säilyy leveänä entistä pidemmälle keulaan perän ollessa myös erityisen leveä, mutta terävien paljetaitteiden ansiosta vedenalainen osa runkoa pysyy sopusuhtaisena suorituskyvyn kärsimättä kohtuuttomasti.

Veneen kansitilat ovat hulppeat ja koko seurue mahtuu mainiosti illastamaan sitloodan – sanan, joka ei tee oikeutta tilalle – pöydän ympärille. Tuplaruorit on sijoitettu reunoille ja niiden väliin jää hurjasti kulkutilaa. Sitloodan ratkaisua voi syystä luonnehtia avoimeksi. Sen edessä, kajuutan katolle aukeaa kaksi suurehkoa auringonottotasoa. Niiden patjat voi myös viedä keulakannelle.

Vene on suunniteltu helposti purjehdittavaksi, myös pienemmällä miehistöllä. Kaikki nostimet ja ison skuutti on tuotu ruorien edessä oleville vinsseille. Vedot kulkevat piilossa taakse saakka. Päävinssit ovat aivan ruorimiehen ulottuvilla.

Sisätilat ovat avarat ja salongin entistä huomattavasti suuremmat runkoikkunat tuovat sinne runsaasti valoa. Pentteri on sisutusratkaisusta riippuen joko toisella kyljellä pitkittäin tai perinteisempi kulmamalli sisäänkäynnin paaran puolella.

Veneen saa kolmella, neljällä ja viidellä makuuhytillä varustettuna, joko kahdella tai kolmella wc:llä, kahdella eri rikillä (standard ja performance) ja kolmella eri kölivaihtoehdolla, syväyksiltään 1,75, 2,35 ja 2,65 metriä.

Vakiovarusteena on 57 hevosvoiman dieselkone. Beneteaun uppouman tyhjänä on himan yli 10 tonnia ja vakiorikissä on 88,6 neliömetriä purjeita. Kokonaispituus on 14,6 metriä (runko 13,65 m) ja leveys 4,5 metriä.

www.beneteau.com