Juuri tähän tarpeeseen Digital Yacht on julkistanut Southamptonin venemessuilla älykkään NMEA-palvelimen. Se luo oman suojatun langattoman verkon, jota voi käyttää ilman internetyhteyttä.

Palvelimen kautta voi älylaitteen yhdistää veneen paikannukseen, AISiin tai navigointisysteemiin ja käyttää niiden tietoja yhteensopivien sovellusten kanssa itsenäisesti.

Laite ottaa vastaan NMEA 0183 -informaatiota ja muuntaa sen älylaitteiden ymmärtämään muotoon. Ohjelmointi on helppoa ja tapahtuu selainpohjaisen käyttöliittymän kautta. Data voidaan jakaa samanaikaisesti useiden laitteiden kanssa. Laite ottaa myös vastaan komentoja älylaitteilta, joka luo sille lisää käyttökohteita.

Kun veneessä on tyypillisesti useita älylaitteita, voidaan instrumenttien ja kriittisten sovellusten kuten AISin valvontavastuuta monistaa ja jakaa useamman kesken. Kun tähän asti veneen instrumenttien generoimaa dataa on katsottu yksiulotteisesti ja vain yhdeltä ruudulta, WLN10 Smart tuo kaiken datan koko miehistön ulottuville.

Laitetta on saatavilla sekä 4800 että 38400 baudin versiona. Southamptonin venemessuilla WLN10 Smart -palvelinta myydään 120 punnan lanseeraushintaan.

www.digitalyacht.net