Kehossa vielä seuraavana päivänä vellova alkoholi on petollista ja se paljastuu kipparille ikävästi usein vasta puhallusratsiassa. Saksalainen Dräger on useimmille tunnettu laadukkaista alkoholimittaustuotteistaan. Valmistaja toimittaa mittauslaitteita myös poliisille ja muille viranomaisille.

Drägerin alkotesterin sähkökemiallinen anturi antaa tarkan puhallustuloksen. Tämä on aina ollut Drägerin laitteiden valtti verrattuna kilpailijoihin.

Dräger Alcotest 4000 korvaa 2016 Suomen markkinoille tulleen Alcotest 3820 -mallin. Tämä edellinen malli oli hyvin suosittu.

Uusi malli on ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään hyvin edeltäjänsä kaltainen. Pieni laite sopii vaikka povitaskuun. Uusi malli eroaa vanhasta näytön sekä takaosassa olevan paristokannen osalta. Uuden laitteen suukappale on sama kuin edellisessä mallissa.

Kuten edeltäjänsä, myös Alcotest 4000 on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja se on toimintavalmis saman tien. Siinä on suomenkieliset opasteet, selkeä näyttö, äänimerkit ja taustavalaistu painike. Mittaustoiminto on yksinkertainen: paina vain taustavalaistua toimintopainiketta ja puhallat pilliin.

Laitteen näyttö ja valinnaiset merkkiäänet ohjaavat käyttäjää läpi puhalluskokeen. Näytteen käsittelyaika huoneenlämmössä on noin kolme sekuntia, mikäli puhallustulos on 0,00 ‰. Jos tulos on 1,00 ‰, käsittelyyn menee noin 10 sekuntia.

Laitteen svh. on 319 euroa.

www.kaha.fi