Hylaksen uutuus on Dixon Yacht Designin käsialaa. Veneen runko on tehty komposiittimateriaaleista ja suunniteltu kestämään vuosikausia rankkoja olosuhteita.

Näin suuret (17,3 metriä) veneet vaativat edistynyttä tekniikkaa ollakseen yhden tai kahden hengen hallittavissa. Riki on kutteririki, jossa on sekä 135% genua uloimpana että itseskuuttaava fokka sisimpänä. Lisäksi veneeseen on saatavana rullagenaakkeri.

Veneessä on lyijyköli joko 1,95 tai 2,5 metrin syväyksellä. Veneen uppouma on 29 tonnia ja purjepinta-ala genualla on 152 neliömetriä. Vene on varustettu moderneilla tuplaperäsimillä.

Purjeita hallitaan ohjaamosta kolmen sähkövinssin avulla. Isopurje on maston sisälle rullattavaa mallia. Suuret vinssit on sijoitettu varsinaisen sitloodan ja tuplaruorien väliin. Tilaa seurusteluun ja muihin rientoihin on yllin kyllin.

Suuressa veneessä on suuret sisätilat. Viiden metrin leveys tuo avaruutta ja seisomakorkeus kaikille paitsi korispelaajille löytyy kautta veneen. Vaihtoehtoina ovat kolmen ja neljän kajuutan versiot. Salongin ja pentterin järjestelyt ovat räätälöitävissä tilaajan toivomusten mukaan.

Veneessä on tarkoitukseen sopiva litran alle tuhat litraa vetävä dieseltankki ruokkimassa 150 hevosvoiman Volvo Penta -moottoria. Vesitankkien tilavuus jää 901 litraan, mutta tällaisessa veneessä puutetta paikkaa yleensä vesikone tahi kaksi.

Näitä veneitä tuskin näkee kotivesillä. Hintaa vakiovarustein ei ole ilmoitettu, mutta se lienee tällaisen veneen tilaajalle sivuseikka. Me muut voimme toki unelmoida.

www.hylasyachts.com