Polarshine Marine -tuoteperheeseen kuuluu kolme erilaista puhdistusainetta ja perinteisen vahan korvaava keraaminen kovapinnoite. Varsinaisia pesuaineita on kaksi, kolmen litran pakkauksissa myytävät Deep Clean (suositushinta 49 €) ja Boat Wash (33 €). 

Polarshine Marine Deep Clean on oksaalihappopohjainen, syväpuhdistava pesutiiviste, joka sopii etenkin veneen kuohurajan ja pohjan puhdistukseen. Se liuottaa tehokkaasti kellastumia ja pinttymiä, mutta sopii raikkaan tuoksun ansiosta myös sisätiloissa käytettäväksi. 

Deep Clean soveltuu kaikkien happoa sietävien pintojen, kuten gelcoat-, lujitemuovi-, maali-, muovi- tai lakkapintojen puhdistukseen. Deep Clean puhdistuksen jälkeen pinta tulee neutraloida likaa hylkiväksi pesemällä Boat Wash -veneshampoolla tai muulla emäksisellä pesuaineella, jonka pH-arvo on yli 7.

Polarshine Marine Boat Wash on vahvasti emäksinen (pH-arvo tiivisteenä 10,5) kirkastevahaa sisältävä veneshampoo, joka soveltuu kaikille vesipestäville pinnoille. Sen luvataan poistavan hellävaraisesti vaikeankin lian, kuten rasvan, noen, öljyn, polttoainevalumat ja suolajäämät. Boat Wash on omiaan myös herkästi tummentuville alumiini- ja kromipinnoille, sillä matalan ph-arvon ansiosta pesu ei heikennä niiden kiiltoa.

Ominaisuuksiensa ansiosta Boat Wash sopii turvallisesti myös moottoritilan haastaviin pesuihin, ilman huolta pesuaineen hapettavista vaikutuksista. Laimennettuna Boat Wash sopii myös vahattujen tai pinnoitettujen pintojen puhtaanapitoon ilman, että pesu poistaa pintakäsittelyä. Boat Wash on biologisesti hajoava. 

Polarshine Marine Final Finish on puolen litran ruiskupullossa myytävä  (20,90 €) silikoniton puhdistus- ja viimeistelyaine, joka sopii käytettäväksi kaikilla veneen pinnoilla. Se toimii esimerkiksi kiillotustahna-, sormenjälki- ja nokitahrojen sekä muiden paikallisten epäpuhtauksien puhdistusaineena sekä pesunjälkeisenä viimeistelyaineena kuivausliinan kanssa.

Polarshine Marine -tuoteperheen merkittävin uutuus ja lippulaivatuote on perinteisen vahan korvaava Shield -kestopinnoite, joka myydään 250 millilitran ruiskupullossa (79 €). Tuotetta annostellaan 3–5 millilitraa neliömetrille eli pullollinen riittää noin 50–80 neliömetrin pinta-alan käsittelyyn.

Keraaminen, kiiltopolymeerejä sisältävä Shield -kestopinnoite levitetään suihkuttamalla tai sienellä, minkä jälkeen se aktivoidaan painepesurilla huuhtomalla ja jätetään kovettumaan vähintään 12 tunniksi. 

Se muodostaa pintaa kiiltävän ja voimakkaasti likaa hylkivän ja pitkäkestoisen kalvon, joka kestää rasitusta ja voimakkaita pesuaineita. Perusteellisen kausipesun pitäisi siis sujua helpommin eikä pesu poista kestopinnoitetta, joten toisin kuin perinteistä vahaa, ei kestopinnoitusta tarvitse uusia jokaisen pesukerran jälkeen.

Shield-kestopinnoite suojaa käsiteltyä pintaa uv-säteilyltä, suolavedeltä, hapettumiselta, happosateilta, linnun jätöksiltä sekä muilta epäpuhtauksilta. Tuotteen nanoteknologiaan perustuvat pinta-aktiiviset komponentit tekevät käsitellystä pinnasta liukkaan ja korkeakiiltoisen. 

Shield-kestopinnoite soveltuu gelcoat-, maali-, alumiini-, teräs-, muovi- ja lakkapinnoille. Sen sijaan lasi-, peili- tai eliönestomaalipinnoille se ei sovellu.

Final Finish ja Shield -tuotteita myydään myös Polarshine Marine Protection Kit -pakkauksena (89 €), joka sisältää Final Finish -puhdistus- ja viimeistelyaineen ja keraamisen Shield -kestopinnoitteen lisäksi pesusienen, 5 kpl mikrokuituliinoja, suojakäsineet sekä käyttöohjeen.

Mirka Proshield Marine -tuotteita on saatavilla Maritim-jälleenmyyjiltä kautta maan.

www.mirka.com 

www.maritim.fi