FLIR on julkistanut Raymarinen uuden monitoiminäyttömalliston, Element S:n. Se seuraa suosittua Element HV -mallisarjaa, mutta ilman kaikkia hienoimpia kaikuominaisuuksia.

S-mallisto on tarkoitettu etenkin retki- ja matkaveneilijöille, jotka tarvitsevat nopeaa ja luotettavaa plotteria, jossa on monia sisäänrakennettuja ominaisuuksia ja laaja verkottumismahdollisuus.

Element S on saatavilla 7-, 9- ja 12-tuumaisina malleina. Kaikki näytöt ovat 1500 nitsin kirkkauteen yltäviä, erittäin nopeita neliydinprosessorinsa ansiosta ja niissä on 10 Hertsin gps-vastaanotin.

Plotteri tukee niin NC2-, Navionics- kuin C-Map-karttojakin. Laitteiden sisäänrakennettu tallennuskapasiteetti riittää jopa 5 000 reittipisteen, 50 reitin tai 15 jäljen tallentamiseen.

Yhdistettynä esimerkiksi Quantum-tutkaan tai ais-vastaanottimeen S-sarjan laitteilla voi seurata kymmeniä kohteita reaaliaikaisesti näytöllä ja tietää niiden suunta, nopeus ja ais-tidot sekä se, mikä niistä on mahdollisesti vaarallinen. Laitteeseen voi yhdistää kaikki haluamansa laitteet nmea 2000 -väylän kautta.

Näytöt ovat luonnollisesti kaiken kelin kestäviä ja sopivat kaikenlaisille veneilijöille. Laitteiden hinnat alkavat 495 eurosta.

www.raymarine.fi