YachtSense on modulaarinen järjestelmä, jota voi laajentaa tarpeen mukaan. Se käyttää omaa väyläratkaisuaan, ja sopii kaiken kokoisiin veneisiin, mutta valmistajan pääpainopisteenä ovat lähinnä hieman suuremmat veneet. Käyttöön järjestelmä leviää etenkin Raymarien laitteita ensiasennuksissa käyttävien venevalmistajien toimesta.

Järjestelmän sydän on mastermoduuli, johon voidaan liittää vahvavirtamoduuli, jolla voidaan ohjata enemmän virtaa tarvitsevia laitteita kuten pumppuja ja muita sähkökoneita. Heikkovirtamoduuli ohjaa 1–4 pienempää kuormaa kuten valoja tai pyyhkijöitä. Reverse-moduuli ohjaa tasavirtakuormia ja voi vaihtaa polariteettia, joten se sopii esimerkiksi kattoikkunoihin tai muihin aktuaattoripohjaisiin laitteisiin.

Signaalimoduuliin voidaan puolestaan liittää jopa neljä sisään tulevaa signaalia per yksikkö. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset mittarit ja ilmaisimet. Moduulia voidaan käyttää myös lähettävänä laitteena, jolloin sillä voidaan ohjata muuta elektroniikkaa. Eri moduuleita voidaan ketjuttaa tarvittava määrä. Kaiken kruuna virtamoduuli, jota kautta järjestelmä ottaa tarvitsemansa sähkön.

Järjestelmään on rakennettu vikasietoiseksi. Sen kaikkia toimintoja voidaan käyttää myöskin manuaalisesti näppäimistöltä. Kaikki YachtSense-moduulit ovat IPX6-luokitettuja ja niillä on kolmen vuoden takuu.

www.raymarine.fi