Uudet manuaaliset, itseskuuttaavat ja kaksinopeuksiset S-sarjan vinssit on helppo muuttaa kolmenopeuksisisksi E-sarjan sähkövinsseiksi. Molempia on tuotekehitetty ja testattu jo parin vuoden ajan, ja Seldenin mukaan palaute on ollut hyvää.

Selden on kehittänyt uusiin vinsseihin uudenlaisen rummun kuvioinnin ja itseskuuttaavaan syöttömekanismin. Vinssien rummut on varustettu epäsymmetrisillä juomuilla, jotka Seldenin mukaan auttavat köysiä tarttumaan rumpuun helposti jo muutamalla kierroksella. Epäsymmetrisyys pitopinnassa auttaa myös juoksuttamaan köyttä ulos ilman nykimistä. Itseskuuttausmekanismi sallii kiristyksen suoraan pitokidan kautta, vinssinkampi kiinnitettynä. Tämä helpottaa nopeissa vastakäännöksissä. 

Seldenin kaksinopeuksiset manuaalivinssit on helposti konvertoitavissa kolmenopeuksiseksi sähkövinsseiksi Seldenin SEL-Bus järjestelmällä. Tämä vaatii moottoripakan asentamisen ja sähkötöitä. Mainittu kolmas nopeus on sähkövinssin erikoisnopea kelaus kuorman sen salliessa. 

Uusien vinssien ohella Selden esitteli myös uuden Racing-vinssikammen. Uuden kammen erikoisuus on sen patentoitu kammen sivuilta tapahtuva ergonomiseksi kehuttu irrotusmekanismi. 

Selden uutuudet esitellään maailmalla ensimmäistä kertaa METS-näyttelyssä Amsterdamissa marraskuussa ja Suomessa Vene 24 Båt -messuilla Helsingissä helmikuussa.

www.seldenmast.com