Veneen keinunnan ja kallistelun sekä ajossa että paikallaan ollessa minimiin vähentävät gyroskooppivakaimet ovat yleistymässä yhä pienemmissä veneissä. Markkinoita hallitsee Seakeeper, jonka mallistosta löytyy sopiva laite 23-jalkaisita aina liki 100-jalkaisiin veneisiin.

Smartgyro haastaa Seakeeperin, ja avaa pelin SG40- ja SG60-malleilla. Pienempi sopii 50–60- ja suurempi 60–70-jalkaisiin veneisiin.  Smartgyroissa on nestejäähdytys, minkä ansiosta ne eivät lämmitä asennusympäristöään ja voidaan asentaa myös veneen lämpimimpiin paikkoihin, kuten konehuoneeseen., ilman että laitteen suorituskyky kärsii. Asennusmahdollisuuksia helpottaa myös kompakti koko. SG40: mitat ovat 86 x 93 x 72 cm ja SG60:n 108 x 111 x 87 cm.  

Asennettavuuden lisäksi Smartgyro on kehittänyt myös huollettavuutta. Smartgyron mukaan kaikki tarvittavat huoltotoimet voidaan tehdä asennuspaikalla eli veneessä vakainta irrottamatta. 

Smartgyron sopivat myös jälkiasennettaviksi, mutta päätavoitteena lienee päästä venevalmistajien lisävarustelistoille, missä Yanmarin tehdassuhteet ovat varmasti avuksi. Mallistoa laajennetaan lähitulevaisuudessa siten, että Smartgyron valikoimista löytyy lopulta sopiva vakain 30–80-jalkaisiin veneisiin. SG20- ja SG10-mallit julkistetaan loppuvuodesta ja ensi vuoden alussa.

www.smartgyro.com