U-Boat Worxin mukaan Nautilus pystyy toimimaan sekä veden päällä että veden alla, ja sen syvyysluokitus on 150 metriä. Dieseliä ja sähköä yhdistävä hybridijärjestelmä tarjoaa yhdeksän solmun pintanopeuden. Pinnan alla Nautiluksella voi huristella neljää solmua, ja se pystyy olemaan veden alla jopa neljä päivää kerrallaan.

Matkanopeudella vedenalainen toiminta-aika on kuusi tuntia ja toimintasäde peräti 3 200 meripeninkulmaa. Nautilus voidaan pysäköidä käytännössä mihin tahansa satamaan, jossa on yli 6,5 metrin syvyys.

Nautiluksen kannella on useita rentoutumis- ja virkistysmahdollisuuksia, kuten suuri aurinkokansi, jossa on makean veden allas, baari ja ruokapöytä, jossa vieraat voivat nauttia aterioista. Näistä nauttiminen edellyttää tietysti, että jahti on pinnalla. Kun sukellusvene laskeutuu merenpinnan alapuolelle, aurinkokansi baareineen ja jakuzzeineen peittyvät kansilevyn alle.

Panoraamanäkymät

Julius Vernen teoksesta Kapteeni Nemo ja Nautilus nimensä saaneen aluksen sisustus on tuoreimpien renderöintien perusteella mielikuvituksellinen.

Nautilukseen sisältyy omistajan hytti, neljä vierashyttiä, makuutilat jopa kuudelle miehistön jäsenelle sekä 50 neliömetrin näköalasali, jonka pyöreistä ikkunoista on panoraamanäkymät vedenalaiseen maailmaan. Keskellä kaikkea on salonki, joka soveltuu niin rentoutumiseen kuin työskentelyynkin. Sisustuksen yleisilmettä dominoi tumma puukäsityö.

Nautiluksessa on myös paineenkestävä sähköinen tenderi, joka on piilotettu peräkannen alle. Tätä Aronnax-nimistä tenderiä voidaan käyttää viiden sukeltajan kuljettamiseen veden alla haluttuun sukelluskohteeseen.

– Nautilus ilmentää ylellisyyden ja innovaation äärimmäistä yhdistelmää. Yhteistyömme Officina Armaren kanssa on tuottanut todella poikkeuksellisen aluksen. Tavoitteenamme on aina ollut jakaa vedenalaisen maailman ihmeet ihmisten kanssa mahdollisimman turvallisella, ylellisellä ja mukavalla tavalla. Nautilus on tämän vision toteutuminen, U-Boat Worxin toimitusjohtaja Bert Houtman iloitsee.

Nautilus-projekti julkaistiin Monacon venenäyttelyssä 2022.

Lue lisää