Jules Vernen vuonna 1870 julkaisema tieteistarina Kapteeni Nemo ja Nautilus sai aikoinaan ihmiset haaveilemaan vedenalaisen maailman tutkimisesta. Eikä Nemon sukellusvene Nautilus ollut pieni koppi jossa istuttiin polvet suussa, vaan keskisuuren kaksion kokoinen alus kaikilla mukavuuksilla. Melko täsmälleen 150 vuotta myöhemmin hollantilainen sukellusvenepaja U-Boat Worx ilmoittaa tekevänsä näistä unelmista totta.

U-Boat Worx Nautilus on mallinimeään myöten kuin suoraan Vernen teoksesta. Nautiluksesta kerrotaan tulevan hulppeat 37,5 metriä pitkä ja painavan 1 250 tonnia.

Nautilukseen tullaan asentamaan diesel-koneet, joilla se kulkee pinnalla yhdeksän ja veden alla neljä solmua. Aluksen suurimmaksi syvyydeksi U-Boat Worx ilmoittaa peräti 200 metriä.

Pinnalla ollessaan Nautiluksessa on avara aurinkokansi ja sen yhteydessä uima-allas, joka täyttyy makealla vedellä. Aurinkokannella on ylellinen illallispöytä istuimineen. Nautiluksen sukeltaessa pöytä ja istuinryhmä kääntyvät kannen sisään.

Aidon superjahdin lailla myös Nautiluksessa on oma tenderinsä. Arronex-niminen paatti toimii paitsi yhteysveneenä myös laitesukeltajien tukialuksena. Arronexillä on oma telakka takakannella.

Nautiluksen sisätiloista löytyy 50 neliömetrin ruokailusali, jonka neljästä pyöreästä ikkunasta voi ihailla vedenalaisia maisemia. Havainnekuvien pohjaan on piirretty iso makuuhuone omistajalle ja neljä pienempää huonetta vieraille. Miehistölle on varattu kuusi punkkaa. Pentterissä on kaikki mukavaan kokkaamiseen tarvittavat laitteet. Edellä mainittu järjestys on kuitenkin vain ehdotus – viime kädessä hyttien lukumäärä ja sukellusveneen varustelutaso räätälöidään ostajan toiveiden mukaisiksi.

Nautiluksen lähtöhinnaksi U-Boat Worx ilmoittaa 25 miljoonaa euroa.