Vetus E-Line (yllä) on sähkökäyttöinen sisämoottori, joka liitetään perinteiseen akselivetoon. 48 voltin käyttöjännitteellä toimivasta moottorista on kolme tehovaihtoehtoa, jotka ovat 5, 7,5 ja 10 kilowattia. Vetuksen mukaan ne vastaavat ominaisuuksiltaan noin 10-, 15- ja 20-hevosvoimaisia polttomoottoreita ja sopivat 7, 9 tai 11 metriä pitkien sekä 3, 5 tai 7 tonnia painavien uppoumarunkoisten moottori- ja purjeveneiden päävoimanlähteiksi.

E-Line on suunniteltu sekä ensiasennusmoottoriksi että korvaamaan vanha dieselmoottori käytetyissä veneissä. Se on suunniteltu sekä rakenteeltaan että kooltaan ja muodoltaan helposti asennettavaksi ja sopimaan erilaisiin olemassa oleviin moottoritiloihin. E-Line-moottoreihin voidaan yhdistää saman akkupaketin kautta myös Vetuksen 48 V Pro -sarjan keula- ja peräohjailupotkureita.

Vetus E-Pod (alla) on kompakti, pohjan läpi asennettava kiinteä vetolaite, johon on integroitu 7,5 kilowatin sähkömoottori. Koska voimanlähde on lähes kokonaisuudessa veneen ulkopuolella, mahdollistaa se sisätilojen tehokkaan käytön sekä poikkeuksellisen hiljaisen ja värinättömän matkustusmukavuuden.

E-Pod on varustettu kehän sisään sijoitetulla, seitsemänlapaisella potkurilla, joka optimoi sähkömoottorin suorituskyvyn. Potkurin suunnittelussa on pyritty minimoimaan kavitointi ja maksimoimaan työntö, ja sitä kautta päästy mahdollisimman hyvään hyötysuhteeseen ja mukavuuteen etenkin alhaisilla matkanopeuksilla. E-Line-sisämoottorien tavoin E-Pod voidaan liittää erilaisiin 48 voltin käyttöjännitteen tuottaviin akkupaketteihin.

www.vetus.com/fi