Kovista kisarasseistaan ja nyttemmin myös laadukkaista ja liukkaista matkaveneistään tunnettu X-Yachts on julkistanut liudan parannuksia nimenomaan Xcruising-matkaveneisiinsä juhlavuoden kunniaksi. Äksän matkavenemallistoon kuuluu viisi mallia 35:stä 50 jalkaan. Ensimmäisenä esitellään uusitut versiot Xc 38- ja Xc 45 (kuvissa) -malleista. Niiden ensi-ilta on tammikuussa Düsseldorfin Boot-messuilla.

Äksän matkaveneet ovat sukunäköisiä raaserisisarten kanssa, mutta erojakin toki on. X-veneille tyypillistä on terävä keula, joka leikkaa aaltoja miellyttävän tehokkaasti ja leveämpi takaosa kantamaan venettä avotuulilla. Matkaveneissä keula on edelleen terävä, mutta takaosa on raasereita pulleampi kantamassa matkaveneiden raskaampaa kuormaa. Matkaveneiden ruffi on myös kookkaampi kuin kilpaveneissä.

Tärkein uutuus ensi vuoden malleissa on epoksikyllästetty runko, joka on kovetettu paistamalla se uunissa. Tällainen rakennustapa parantaa komposiittirakenteen ominaisuuksia. Se myös säästää painossa. Jatkossa kaikki X-Yachtsin mallit ovat epoksirunkoisia.
Veneen ulkoisia uudistuksia ovat mahdollisuus itseskuuttaavaan fokkaan, komposiittiseen keulapuomiin, uudet värit ja mahdollisuus valita synteettinen Flexiteek-tiikkikansi aidon asemesta. Veneiden sisustukseen on tullut tammioptio sekä useita uusi tekstiilivaihtoehtoja. Kalusteita on muuttunut muun muassa keulahytissä ja toiletissa, minkä lisäksi myös heloja ja valaistusta on uusittu.

www.x-yachts.com