Sivustolla 41 vierailijaa

10.12.2017

Mahtuuko mukaan?

Fasterin etuavotila on poikkeuksellisen tilava ja muodoltaan jopa korostuneen suoraviivainen. Laitojen kaartuminen on kohti keulaa on oikaistu tekemällä sisälaidoista paksummat ja suorat.

Laidoissa on molemmilla sivuilla kiskot, joihin saa kiinnitettyä erilaisia lisätarvikkeita kuormansidontalenkeistä istuinlaatikoihin. 625 SC:n tapauksessa suurta tarvetta niille tuskin kuitenkaan on. Fasterin tapauksessa keula toimii luontevimmin kuorma- tai kalastustilana.

Keulan vakiokalustus onkin pidetty minimissä. Keulatuhto toimii paremmin askelmana kuin penkkinä, ja sen alla on kookas säilytystila. Pulpettien edessä on niin ikään askelmina toimivat "postilaatikot", joihin mahtuu vaikkapa köysipuntti. Varsinaista köysiboksia keulakannella ei ole.

Taka-avotila on lähtökohtaisesti viiden hengen matkustamo. Takapenkillä mahtuu istumaan hyvin vaikka etuistuin olisi säädetty taka-asentoon, mutta erityistä väljyyden saati mukavuuden tunnetta ei tule.

Kiinteästi pehmustetut ja ylösnostetavalla etureunalla varustetut ohjaamon erillisistuimet ovat tavanomaiset mukavat, mutta Fasterissa lisävaruste. Vakiopenkit ovat muoviset kuppipenkit, joihin saa lisähintaan irtopehmusteet.

Takapenkki syntyy kahdesta irrotettavasta ja kiskoon kiinnitettävästä 78 senttiä leveästä istuinlaatikosta. Sisäleveyttä on 30 senttiä enemmän, joten istuinlaatikot voi asettaa yhteen, erikseen, keskelle tai jommallekummalle laidalle. Mikäli taka-avotilaan tarvitaan tilaa vaikkapa kalastukseen, voi istuinlaatikon tai -laatikot jättää rannalle tai siirtää ja kiinnittää etuavotilan kiskoihin.

Istuinlaatikot pitävät luonnollisesti sisällään säilytystilat. Niiden luukuissa ei ole kuitenkaan kaasujousia ja istuinpehmusteet rajoittavat aukeamiskulmaa. Lisää tilaa tavaroille löytyy pulpeteista sekä moottorikaivon molemmilla puolella olevista tilavista ankkurilaatikoista. Niihin mahtuu vaivatta myös lepuuttajia ja köydet, köyden juoksu-uraa laatikon kansissa tosin ei ole.


Kuvat

Tilamitat (cm)

Sisäpituus 350 (lattiatasossa)
  458 (istuintasossa)
Sisäleveys 70 (keulassa)
  195 (pulpettien edessä)
  195 (ohjaamossa)
  187 (perässä)
Keulataso 62 (pituus)
Uimatasot 65 + 40 (pituus)

Keskustele