Sivustolla 59 vierailijaa

01.09.2021

Mahtuuko mukaan?

Kookkaan daycruiserin tilojen keskiössä on luonnollisesti avotila, jossa lääniä riittää. T9:ssä isoin elementti on perästä paapuurin laidalle kaartuva kulmasohva, jonka pidempi sivu on yli kaksimetrinen ja lyhyempikin vain karvan alle. Iso kulmasohva on myös mukava. Sohvan ääressä oleva pöytä on asennettu sähköiselle jalalle.

Pentteri on puristettu monessa daycruiserissa mahdollisimman pieneksi, mutta T9:ssä se on runsas. Yhtenäisen kannen alla on lieden ja pesualtaan lisäksi poikkeuksellisen paljon laskutilaa. Pentteriin kuuluu vakiona iso jääkaappi, jonka ovi aukeaa molempiin suuntiin. 

Kolmen istuttava komentosilta on matalan askelman verran taka-avotilaa ylempänä, millä on luotu lisää korkeutta kannen alle. Korkeusero tekee kajuutan kulkuaukosta hiukan haastavan, eikä luontevaa askellusta tahdo heti löytyä. Portaikkoa voisi vielä hioa, muutenkin kuin teräviltä kulmiltaan.

Kajuuttaan päästyä kulkuongelmat haihtuvat mielestä nopeasti. Pääkajuutta on isojen ikkunoiden ansiosta avara ja valoisa, ja viihtyisäksi viimeistelty.

Daycruisereille tyypilliseen tapaan kajuutassa ei ole täyttä seisomakorkeutta. Jos sitä kaipaa, tulee katseet suunnata korkeampirunkoisiin ja -kantisiin sportcruisereihin. T9:n kajuutassa on kuitenkin pukeutumista helpottava ja pienimuotoisen oleskelunkin mahdollistava minisohva paapuurin laidalla.

Toiletti on eriytetty muusta kajuutasta ovella ja laipioilla, ja on kooltaan hyvinkin tilava. Pinta-ala riittää isonkin ihmisen kääntymiseen ja liikkumiseen, mutta pumppaamiselle ei ole tarvetta: wc-istuin on varustettu sähköisellä huuhtelulla.

Kajuutan 165 sentin seisomakorkeus on riittävä suhteellisen sujuvaan toilettiin siirtymiseen ja siellä asioimiseen.

Loput kajuutasta on valjastettu makuutiloille. Keulassa on styyrpuurin sivulle levittyvä, aikuisten mitoissa oleva parivuode. Avotilan alle työntyvä keskivuode on sen sijaan pienehkö: sen pituus on vain 180 ja leveys 120 senttiä. Ilmatilaa vuoteen yläpuolella on 75 senttiä, mikä on daycruiserien luokassa huomattavan runsaasti.


Kuvat

Tilamitat

Ulkotilat cm
Uimatasojen pituus 105
Avotilan sisäpituus 260 (lattiatasossa)
  350 (istumatasossa)
Avotilan sisäleveys 275
Sohva 195 x 210
Paapuurin istuin 70
Ohjaamo cm 
Istumakorkeus 51 / 65
Ratista selkänojaan 53–68
Ratista lattiaan 71–89
Tuulilasin korkeus 145
Sisätilat cm
Kajuutan seisomakorkeus 165
Toiletin seisomakorkeus 160
Keulavuode 200 x 90–205
Pistopunkka 180 x 120
Sohva 90
Oviaukko 100 x 65