Sivustolla 52 vierailijaa

16.04.2018

Mahtuuko mukaan?

Tilojen osalta kannattaa heti alkuun huomioida, että Grand Banks on yksi harvoja valmistajia, joka numeroi mallinsa alakanttiin. EB44:n runkopituus on lähes 47-jalkaa ja kokonaispituus yli 48-jalkaa. Todellisiin mittoihinkin suhteutettuna EB44 tuntuu tiloiltaan erinomaisen väljältä.

Sekä avotila että kansisalonki on kalustettu verrattain suoraviivaisesti, eikä kummassakaan ole erityistä muunneltavuutta. Se ei toisaalta tyyliin ehkä sopisikaan. Grand Banksissa sohvat ovat harkitun suuria ja mukavia, ilman tarvetta näpertelylle. Sen kun istut ja nautit.

Lähinnä kaipaamaan jää apukuskin paikaksi muunnettavaa salongin u-sohvan etupäätyä, joka olisi etenkin pitkillä etapeilla hyvä lisä, vaikka ohjaamon penkille kaksi aikuista mahtuukin.

Kansisalongissa on yli kahden metrin seisomakorkeus, mikä on omiaan parantamaan tilantuntua. Pohjakuvien perusteella yläpentteri on hiukan alapentteriä pienempi, muttei ehkä ratkaisevasti. Varustus on sama, eli pesualtaiden määrään, lieden levymäärään tai jääkaapin kokoon pentterin sijainnilla ei ole vaikutusta.

Alakerran majoituskannelle johtava portaikko päättyy aulaan, josta johtaa ovet kolmeen kajuuttaan. Omistajankajuutta on keulassa, ja normaalisti ovesta sisään astuessa on jo varsin liki vuoteen päätyä. Tässä tapauksessa ei, sillä kajuutassa on aivan poikkeuksellisen suuri määrä vapaata lattiapinta-alaa. Vaikka vuode on täysimittainen saarekeparivuode, näyttää se tässä hytissä pieneltä. Säilytystiloistakaan ei ole tarvinnut tinkiä.

Erillisellä suihkuhuoneella varustettu toiletti on tilava. Viimeistely on parempaa kuin monen veneen julkisissa tiloissa. Telineissä odottavat pehmeät ja GB-brodeerauksella varustetut pyyhkeet. Tinkimättömästi burmantiikistä tehdyt lattiat ja wc-istuimien kannet viimeistelevät luksukkaan silauksen.

Paapuurin puolella oleva päävieraskajuutta ajaa asiansa hyvin. Tila ei erityisesti houkuttele oleskeluun, mutta kaksi aikuista majoittuu moitteettoman mukavasti, kunhan 192 sentin vuodepituus riittää. Grand Banks ottaa vakioasukkaiden majoitusmukavuuden tosissaan, joten vuoteissa on paksut muistipatjat. Erillisvuoteissa patjan paksuus on kahdeksan tuumaa, keulan parivuoteessa täydet kymmenen.

Molemmat makuukajuutat ovat "sviittejä" eli varustettu omilla toileteilla, joihin kuljetaan suoraan kajuutasta. Vieraskajuutan toiletti on kooltaan ja varustukseltaan täysin identtinen omistajankajuutan toiletin kanssa. Järjestelyn epäkäytännöllisyys on siinä, että myös muiden päivä- ja yövieraiden kuin makuukajuutoissa asustavien kulku wc-tiloihin tapahtuu makuukajuuttojen kautta.

Styyrpuurin "kolmoskajuutassa" on etenkin viinikaapilla ja pyykkikoneella varustettuna kodinhoitohuoneen henkeä, mutta täälläkin kodinkoneiden väliin jäävä vuode on tilava ja mukava, ja runkoikkuna avartaa hyttiä kummasti.


Kuvat

Tilamitat

Seisomakorkeus Pentteri/salonki/ohjaamo 205
  Keulakajuutta 197
  Pp makuukajuutta 190–215
  Pp toiletti 192
  Sp toiletti 195–210
Sohvat ja vuoteet Salongin sohva 155 x 275 x 110
  Keulakajuutan parivuode 200 x 170
  Pp makuukajuutan vuoteet 192 x 88
  Sp makuukajuutan vuode 198 x 75