Sivustolla 58 vierailijaa

02.06.2023

Mahtuuko mukaan?

Vaikka ohjaushytti on kookas, sen molemmilla puolilla on varsin käyttökelpoiset avotilat. Keulassa on reilusti turkkialaa ja kolme istuinlaatikkoa, jotka muodostavat samalla luontevat askelmat keulaan ja sivuille. Lattiakuorman saa sidottua kiinnityslenkkeihin ja istuinlaatikosta löytyy riittoisasti säilytystiloja. 

Taka-avotilassa on pitkittäiset laitapenkit, jotka toimivat säilytystiloina ja askelmina. Laitakaiteen ja hytin takanurkan väliin on jätetty varalaidan päälle askelma, joka tosin on jäänyt tarpeettoman kapeaksi, eikä ainakaan leveä lesti siihen tahdo sopia.

Perä on pientä uimatasojen kynnystä ja moottorikaivon kaidetta lukuun ottamatta avoin, mutta kulkuväylät uimatasoille eivät ole mitenkään juhlavan leveät. 

B25 CAB on tehty ensisijaisesti läpikuljettavaksi, vaikka molemmilla laidoilla marginaaliset sivukannet onkin. Niitä ei ole kuitenkaan mitenkään karhennettu, mikä on jo sinänsä aika selkeä viesti siitä, ettei sivukansilla ole syytä taiteilla muuten kuin kylkiparkkitilanteissa esimerkiksi kattokuormaa lastatessa.

Takaovi on liukuoven sijaan perinteinen saranaovi, josta kulkeminen käy kohtuullisen sujuvasti. Sisällä on hytin korkeuden ja leveyden ansiosta avaraa. Etenkin laitasohvien ja ohjaamon istuimien väliin jää poikkeuksellisen paljon tilaa, jota on tosin luotu muotoilemalla laitasohvat sen verran kapeiksi, että istumamukavuus himpun kärsii.

Toinen käytössä oleva tilanluontikikka on keskikäytävä, joka on laskettu mahdollisimman syvälle. Tuloksena on parhaimmillaan reilu seisomakorkeus mutta myös pari ylimääräistä porrasaskelmaa kulkureitillä.

Näkyvyys ulos on isojen ikkunoiden ansiosta erinomainen kaikilta istumapaikoilta, joita riittää kaikille kantavuuden sallimalle kahdeksalle henkilölle.  


Kuvat

Tilamitat

Ulkotilat Keulakannen pituus 60 cm
  Etuavotilan pituus 210 (lattia 150) cm
  Taka-avotilan pituus 135 cm
  Taka-avotilan leveys 215 cm
  Uimatasojen pituus 70 cm
Sisätilat Etuovi 155 x 52 cm
  Takaovi 166 x 63 cm
  Hytin sisäpituus 285 cm
  Hytin sisäleveys 215 cm
  Hytin seisomakorkeus 200 cm
  Sohvat 140 x 205 x 140 cm