Sivustolla 57 vierailijaa

15.01.2021

Mahtuuko mukaan?

Vaikka ohjaushytti on vähän aiempaa suurempi, ei 28:n pääluku ole oikeastaan kasvanut. Istumaan mahtuu mukavasti kuusi ja majoittumaan neljä. Mukaan voi ottaa enemmänkin matkustajia, sillä B-kategorian CE-luokitus hyväksyy kokoluokassa poikkeuksellisen 12 henkilön kantavuuden. 

Miehistön pääasiallinen kulku sisään ja ulos tapahtuu paapuurin ovesta. Koska apukuskin istuin sijaitsee kuskin penkin vieressä, on oven pielessä avaraa ja siirtyminen peremmälle veneeseen käy sujuvasti.

U-sohvan istumamukavuus on hyvä ja sohva sen verran korkealla, että ulos näkee sujuvasti. Tiikkipöytää saa käänneltyä tarpeen mukaan eri asentoihin ja kokoihin. Kun apukuskin penkin vielä pyöräyttää ympäri, on matkustamo muuttunut oleskelutilaksi.

Pentteri on tutulla paikalla ohjaushytin etunurkassa. Kansi kätkee alleen kaksiliekkisen lieden ja pesualtaan, muttei juurikaan laskutilaa. Sen virkaa hoitaa kulkuaukon kannen muodostava karttapöytä, joka käytössä ollessaan rajoittaa keulakajuuttaan ja toilettiin kulkemista.  Niin tekee myös pentterin ääressä touhuava kokkailija.

Säilytystiloja on pitkänomaisessa yläkaapissa, korkeassa alakaapissa sekä lattialuukun alla olevassa tilavassa lokerossa. Alakaapin tilankäyttöä voisi tehostaa hyllyllä. Kaapin vieressä on kätevä roskakori.

Keskikajuutan sisäänkäyntiä ei ihan heti äkkää, ellei sen olemassaoloa tiedä. kun tietää, niin väylä portaikkoon aukeaa näppärästi taittamalla u-sohvan paapuurin sivun istuintyyny auki. 

Kulkemaan mahtuu hyvin, mutta aukeava istuinosa voisi olla vähän suurempikin, mikä helpottaisi portaikon alapäässä toimimista, kuten petaamista, pukemista ja vuoteelle kulkua. Vuoteen mitat riittävät mukavasti kahdelle aikuisellekin ja vuoteen yllä on myös ilmatilaa varsin runsaasti. Seinien tekstiiliverhoilu parantaa viihtyisyyttä.

Keulakajuutassa on keskikajuuttaa huomattavasti paremmin säilytystilaa, sillä käytössä on vaatenaulakko, hyllyllinen kaappi sekä vuoteen alla oleva tilava lokero. Säilytyslokeron myötä keulavuoteen koko on kasvanut täyteen leveyteen ja vuode kolmion muotoiseksi. Käytännössä kahden aikuisen väliin mahtuu nyt pikkulapsikin. Vuodetta ympäröivät seinustat kaipaisivat vastaavaa verhoilua kuin keskikajuutassa, paljas lujitemuovi on aika kalsea vieruskaveri.

Toiletissa ei ole tuhlattu senttejä, mutta kokonaisuus on toimiva. Wc-istuin ja pesuallas ovat oikeasti käyttökelpoisen kokoisia ja tavaroille löytyy paikat allas- ja seinäkaapeista. Seinäsuihku ja suihkuverho on saatavilla lisävarusteena, minkä jälkeen perusteellisempi peseytyminenkin on mahdollista. 


Kuvat

Tilamitat

Ulkotilat  
Sivukansien leveys 33–39 cm
Takakannen leveys 188–271 cm
Takakannen pituus 125 cm
Uimatason pituus 95 cm
Kattoluukku 110 x 130 cm
Sisätilat  
U-sohva 130 x 180 x 105 cm
Keskikajuutan vuode 200 x 160 cm
Keulakajuutan vuode 200 x 210 cm
Seisomakorkeus ohjaamossa 197 cm
  salongissa 162 cm
  keskikajuutassa 160 cm
  keulakajuutassa 180 cm
  toiletissa 177 cm