Sivustolla 90 vierailijaa

12.10.2017

Mahtuuko mukaan?

320 Sundancer tarjoaa kymmenmetristen kokoluokkaan aivan hulppeat ulko-oleskelutilat. Keulakannen lounge on kirsikka kakussa, mutta myös tuulilasin taakse jää poikkeuksellisen toimiva kokonaisuus.

Käytännössä koko paapuurin sivu on varattu monimuotoiselle ja -käyttöiselle sohvalle. Sen etupäässä on matkustuspaikka kartturille, mutta tässä tapauksessa asennoltaan muunneltava selkänoja saanee olla enimmänaikaa käännettynä eteen. Silloin paapuurin laidalla on peräti 2,7 metriä pitkä sohva, joka taittuu tyylitellyn kulmapalan kautta poikittaiseksi, yli puolitoistametriseksi peräsohvaksi.

Pöytä on aivan asiallisen kokoinen, mutta jää mittavaan sohvaan rinnastettuna auttamatta hopealle. Sen vaikutuspiirissä on parhaimmillaankin vain 4–5 sohvalla istuskelijaa, kun sohvakokonaisuudelle asettuu vaivatta puolet enemmän.

320 DA:n henkilöluku on täysi tusina, mikä on selvästi useimpia kilpailijoita enemmän. Täydelle matkustajamäärälle löytyy 320 DA:sta kuitenkin vaivatta luontevat istumapaikat.

Ulkopentteri on toimiva, joskin päävarustuksen eli jääkaapin ja kannen alle piilotetun sähkögrillin joutuu ostamaan lisävarusteena. Jälkimmäisen ja niin ikään kannella peitettävän pesualtaan ollessa käytössä työtasoa ei käytännössä jää jäljelle, eikä säilytystilojakaan ole liikoja.

Sisällä kajuutassa varsinaista pentteriä ei ole lainkaan, vaan sen virkaa hoitaa kulkuportaikon vierestä löytyvä kaapisto ja siihen asennettu iso jääkaappi, pieni mikroaaltouuni ja ulos vedettävä leikkuulauta. Multa osin sisätilojen volyymi yllättää positiivisesti.

Keulassa on tilava v-sohvasta ja pöydästä muodostuva salonki. Sohvasta olisi kaikki edellytykset pedata oikeinkin tilava kolmiovuode, mutta täytepalat jäävät vajaiksi ja vuode siten lyhyeksi. Keskilinjalta mitattuna pituus jää 180 senttiin.

Verholla pääkajuutasta eriytettävässä keskikajuutassa yöpyy mukavasti. Ilmatilaa on hyvin ja katto kauttaaltaan tasaisen kaukana vuoteista, mikä on tämän kokoluokan matkaveneissäkin poikkeuksellista. Kaiken lisäksi erillisvuoteet saa halutessa liu'utettua yhteen parivuoteeksi, mitä tapaa yleensä vasta 40-jalkaisten luokassa.

Erilasisia kaappeja ja muita säilytystiloja on melko reilusti, mutta niiden sisustojen varustus on jäänyt puolitiehen, sillä hyllyjä, naulakoita tai ripustustankoja ei ole. Varsinaisiin sportcruisereihin verrattuna 320 Sundancerin kalustuksesta puuttuu korkea vaatekaappi.

Toiletti sen sijaan ajaa asiansa moitteetta ja kestää vertailun matkavenemäisempiinkin malleihin.


Kuvat ja videot

Tilamitat

Avotila: Sisäpituus 370 (kajuutan ovesta peräsohvan selkänojaan)
  Sisäleveys 255 (ohjaamossa)
  Uimataso 145 (pituus)
Ulkokalusteet: Keulan divaani 115 x 160 (p x l)
  Kuljettajan istuin 95 (l)
  Apukuskin istuin 90 (l)
  Pentterin istuin 75 (l)
  L-sohva 160 x 235–270 (l x p)
 

Aurinkotaso 85 x 140 (p x l, selkänoja kiinni), 200 x 120–160 (p x l, selkänoja auki ja pöydällä jatkettuna)

Sisäkalusteet: Salongin V-sohva sp 200, pp 170 (p)
  Sohva vuoteena 170–200 x 40–200 (p x l)
  Makuukajuutan vuoteet 190 x 75 (p x l)
Seisomakorkeus: HT-katoksen alla 180–195
  Pääkajuutassa 193
  Makuukajuutassa 115/75 (lattiasta/patjasta kattoon)
  Toiletissa 187 

Keskustele