Sivustolla 75 vierailijaa

14.05.2019

Mahtuuko mukaan?

Tilaratkaisuiltaan C390 on käytännössä pienennetty versio pykälää suuremmasta C430:stä. Vakioratkaisu muodostuu kahdesta makuukajuutasta, kahdesta toiletista ja L-sohvalla sisustetusta kansisalongista.

Keulakajuutta on tilava, valoisa ja mukava. Parivuode on nimensä veroinen, ja vuoteen ja laipion väliin jää hyvin liikkuma- ja pukeutumistilaa. Ikkunoita on sekä sivuilla että katossa, molemmissa myös avattavia kohtia.

Paapuurin puolelta perää kohti aukeavassa privaattitoiletissa riittää tilaa. Etualalla on wc-istuin, pesuallas ja kaapit, takimmaisena erillinen suihkukomero. Toimii.

Päivä- ja vierastoiletti on styyrpuurin laidalla, ja sinne johtaa ovi majoituskannen käytävältä. Tämäkin toiletti on jaettu suihkuseinällä ja ovella kuiva- ja märkätilaan, mutta tilankäyttöä on tehostettu wc-istuimen sijoittamisella suihkun puolelle.

Kahdella erillisvuoteella varustettu vieraskajuutta on styyrpuurin laidalla. Se on kahdelle aikuisellekin mukava, muttei aivan niin tilava kuin joissakin vastaavan kokoisissa kahden makuukajuutan veneissä.

Kompromissin syy löytyy siitä, että styyrpuurin makuukajuutan rinnalle paapuurin kajuutan rannalla styyrpuurissa on iso varastohuone, jonka saa lisävarusteena kalustettua myös kolmanneksi makuukajuutaksi.

Kolmoskajuuttakin on ihan toimiva tapaus. Se on muiden kajuuttojen tapaan oman oven takana ja sen eteistilassa on pukeutumista helpottava seisomakorkeus. Vuode on kaksi metriä pitkä ja 1,3 metriä leveä, joten venekäytössä sekin voidaan vielä lukea parivuoteeksi.

Kahden makuukajuutan ja ison varaston sekä kolmen makuukajuutan versioiden välimallina tarjolla on myös hiukan leveämmällä paapuurin makuukajuutalla ja kapeammalla varastolla varustettu tilaratkaisu, jossa makuukajuutta voi olla vaihtoehtoisesti varustettu parivuoteella.

Kansisalongissa kiinteä, perää kohti suunnattu L-sohva muuttuu lisähintaan muunneltavammaksi. Panostus tuo matka-ajon ajaksi kartturin paikaksi nostettavan etupäädyn ja oleskelumukavuutta parantavan U-sohvaksi laajennettavissa olevan takapäädyn. Molemmat ovat sen verran oleellisia lisiä, että niiden soisi kuuluvan jo vakiopakettiin.

Pentteri on runsas sekä varustukseltaan, työtasoiltaan että säilytystiloiltaan. Kokonaisuuden kruunaa koko leveydeltään aukeava takaseinä ja pentterin jatkeena oleva avotilan kaappi, joka muodostaa luontevan tarjoilutason avotilan puolelle.

Avotilan kulmasohvan istumakorkeus ja selkänojien korkeus ovat hyvät, joten puupöydän ääressä istuskelee mielellään. Kokonaisuutena pentterin, kansisalongin ja avotilan muodostama symbioosi toimii loistavasti.


Kuvat

Tilamitat

Sivukannet, sp/pp 30/22
Avotilan sohva 235 x 116
Avotilan pöytä 185 x 60
Avotilan aurinkotaso 235 x 160
Salongin sohva 65 x 235 x 115
Salongin pöytä 96 x 63
Salongin seisomakorkeus 205
Ohjaamon penkki 95
Ohjaamon sivuovi 67 x 114
Kattoluukku 65 x 195
Keulakajuutan vuode 200 x 155
Keulakajuutan seisomakorkeus 190
Pp kajuutan vuoteet 200 x 70 ja 210 x 75
Pp kajuutan seisomakorkeus 205
Sp kajuutan vuode 200 x 130
Sp kajuutan seisomakorkeus 205
Pp wc:n seiskomakorkeus 195, suihkussa 205
Sp wc:n seisomakorkeus 195, suihkussa 197

 

Keskustele