Sivustolla 77 vierailijaa

29.09.2023

Mahtuuko mukaan?

Tiloiltaan ja varusteiltaan Yamarin 80 DC lähentelee jo matkaveneluokkaa, vaikka sijoittuukin määritelmiltään selvästi pikemminkin isojen daycruiserien kuin pienten sportcruiserien luokkaan. Silti mukavan päiväretkiveneilyn lisäksi se on omiaan viikonloppujen tai useammankin vuorokauden viettämiseen veneillen. 

Kolmion mallisella keulavuoteella on hyvin tilaa pariskunnalle ja pienelle jälkeläiselle. Avotilan alle työntyvä pistopunkka on omiaan kahdelle lapselle, mutta keskivertoa paremman korkeuden ansiosta se ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto aikuisillekaan. 

Selkein puute sisätiloissa on kaappi- ja laskutilojen puute. Pistopunkan molemmilla laidoilla on kyllä hyvän kokoiset avohyllyt ja keulavuoteen patjojen ja luukkujen alla tilavat lokerot, mutta niihin käsiksi pääsy on aina kirjaimellisesti ponnistelujen ja ahtaassa tilassa ähräämisen takana.

Daycruiserin  tärkein tila on kuitenkin avotila, ja sitä 80 DC:ssä riittää. Majoituskapasiteetin mukaiset 4–6 henkilöä asettuvan avotilaan mukavasti sekä matkustamaan että pöydän ääreen ruokailemaan. Päiväretkille istumapaikkoja riittää 6–8 henkilölle. 

Avotilan kulmasohva on mukava, ja sen takaselkänoja taittuu helposti alas vaakatasoon laajentaen sohvaa aurinkotasoksi. Pöytä tulee mukaan vasta varustepaketissa, mikä on melko erikoista, kun pentterivarustus on kuitenkin vakiona. Lähtökohtaisesti eväitä on siis tarkoitus tehdä, mutta syödä sylistä.

Pentteri on varustukseltaan oiva, vaikka pakattu tiiviiseen kokonaisuuteen. Jääkaappi on kunnollisen kokoinen, mutta hanallinen pesuallas pieni ja liesi vain yksiliekkinen. Hyvän kokoiseksi työtasoksi auki taittuva kansi, kylmäallas ja kolme pentterin välittömässä yhteydessä olevaa reilun kokoista säilytystilaa (vetolaatikko pentterin etupuolella olevan penkin alla, hyllyllinen pentterikaappi ja säilytystila pentterin takana olevan penkin sisällä) tekevät kokonaisuudesta kuitenkin toimivan.

Paljon lisää säilytystilaa löytyy kulmasohvan alta. Sekä peräsohvan että styyrpuurin sivu ovat samaa ja yhtenäistä tilaa, joten pidempiä ja vähän suurempiakin esineitä saa mahtumaan. Rajoittavana tekijänä on lähinnä lastausluukkujen koko, mutta esimerkiksi kantoreppuun pakattu suppilauta mahtunee mukaan.

 


Kuvat

Tilamitat

Uimatasot pituus 50 + 85 cm
Sivukansi (pp) leveys 40 cm
Pöytä avotilassa 58 x 95 cm
Sohva avotilassa 130 x 155–210 x 95 cm
Vuode keulakajuutassa 195 x 60–185 x 70–80 cm
  keskikajuutassa 200 x 120 x 60 cm
Seisomakorkeus keulakajuutassa 155 cm
  toiletissa 150 cm
  avotilassa (kuomun alla) 180 cm
Ohjaamo penkin leveys 95 cm
  penkin korkeus 44 cm
  ratista selkänojaan 60–75 cm