Axoparin ja Brabuksen välinen yhteistyö alkoi toissa vuonna lanseeratulla Brabus Shadow 800:lla. Se oli ensimmäisen sukupolven Axopar 37:n luksusversio, joka lanseerattiin niin ikään Black Ops -erikoismallina. Käytännössä Brabus-versioi syntyi tavallista Axoparia tehokkaammilla moottoreilla ja paremmalla varustelulla. Erikoismallin erikoismalliin tarvitaan Brabuksen tavaramerkkiyhdistelmä tumman harmaata erikoisväriä ja punaista sisustusta.

Viime vuonna vuorossa oli toisen sukupolven Axopar 28:n ”Brabustelu” Shadow 500:ksi. Tälle vuodelle Axopar esitteli uuden 37:n – ja Brabus Shadow 900:n. Brabuksen tapauksessa mallimerkinnän numerot eivät viittaa veneen kokoon vaan moottorin tehoon. Shadow 900:ssa on siis 900 hevosvoimaa.

Ne tuottaa kaksi Mercury Racingin uutta 450R -perämoottoria, jotka piiskaavat Brabuksen yli 60 solmun huippunopeuteen. Rungolle ei ole tehty mitään, vaan se on ominaisuuksiltaan identtinen Axopar 37:n kanssa. 

Ulkotiloissa ainoa ero Axopar 37:aan on punaiset penkit ja gunmetal gray -maalaus, joka on viimeistelty käsin syvästi kiiltäväksi. Kojelaudassa erottuu hiilikuitupaneelit ja rivi kosketusnäyttöjä. Kajuataa on viimeistelty Brabus-väreillä ja -materiaaleilla tumman puhuvaksi. Seinällä on 42-tuumainen Apple-tv. 

Lokinsiipiovet avartavat kajuuttaa, lisäävät kulkuväyliä ja yhdistävät kajuuttaa ja ulkotilaja toisiinsa, mutta loppujen lopuksi niiden ehkä tärkein ominaisuus on näyttää hyvältä ja herättää huomiota.

Vakiovarusteinen Brabus Shadow 900 maksaa lähes 200 000 euroa vastaavaa Axoparia enemmän, joten ihan halvalla saksalainen luksusbrändin nimeä ja logoa ei viljellä. Messuveneen erikoisvarustelu nostaa hintaa vielä reilulla satkulla eli Suomen verokannalla puhutaan noin 550 000 euron paketista. Rahaa maailmassa silti näyttäisi riittävän. Shadow 800:n numeroitu erikoissarja ylsi kymmeneen, Shadow 500:n 28:aan ja Shadow 900:n nyt 37:ään veneeseen. 

www.brabusmarine.com

www.boatcenter.fi