Käytännössä koko neljän veneen Falcon-mallisto on suuren yleisön näkökantilta uusi, mutta keskimmäiset eli BR 6 ja BR 7 näytettiin lehdistölle jo viime syksynä, kun Falcon-brändi julkistettiin. Totalvene oli paikalla, ja Messujen Vene -kisassa avoveneluokan finalisteihin nimetyn BR 7:n testin voi lukea tästä.

Kuten BR 6 ja 7, myös "vitonen" ja "kasi" perustuvat Bellan BR-malleihin. Falcon BR 5 on omaa sukua Bella 500 BR ja Falcon BR 8 pohjautuu Bella 700 BR:ään. Molemmissa tapauksissa pääero syntyy rungoista, vaikka nekin on periaatteessa lainattu Belloista.

Runkojen muoto, esimerkiksi v-kulma on sama, mutta Falconeista on leveämmät palteet ja jätetty nousulistat kokonaan pois. Falconien rungon ja kannen välissä on lisäksi äänieristys, jota Belloista ei löydy. Ja jos se ei vielä käynyt selväksi, niin rungon valmistusmateriaali on vaihtunut lujitemuovista alumiiniin.

Kansimuotit ovat sekä Falconeissa että Belloissa käytännössä samat, eli tilaratkaisut ja toiminnallisuudet ovat identtiset. Falconeissa askeltasot ovat saaneet pintaan alumiinisen turkkilevysarjan, kun Belloissa on yleensä harmaa laminaattilattia.

Falcon BR 5

Falcon BR 5 on liki puoli metriä Bellaa pidempi, mikä selittyy sen alumiinirungon jatkeeksi hitsatuilla lisäuimatasoilla. Falcon BR 8:n ja Bella 700 BR:n runko on 6,6-metrinen, seitsemän metrin raja täyttyy ja Falconin kohdalla ylittyykin lisäuimatasojen myötä. Mallimerkinnän numerosta huolimatta Falcon BR 8:n kohdalla kyse on siis seitsemän eikä kahdeksan metrisestä veneestä.

Falcon BR 8

Oikeisiin kokoluokkiin sovitettuna Falconit tarjoilevat kilpailukykyiset tilat, joiden monikäyttöisyys ja muunneltavuus nousevat luokan kärkipäähän. Vaikka etenkin Falcon BR 8:n mallinumero on suuri, on hinta oikealla eli seitsemän metristen luokan tasolla.

Falconien hintavertailu Belloihin tosin paljastaa muodikkaat ja halutut alumiinivaihtoehdot myös selvästi arvokkaammiksi. BR 5:n (hinta ilman moottoria 18 500 €) kohdalla ero on kolmisen tonnia, BR 8:n (hinta ilman moottoria 39 900 €) ja 700 BR:n välillä jo kolme kertaa enemmän.

www.falconboats.fi