Sting on onnistunut pakkaamaan pieneen ohjaushyttiveneeseen paljon ominaisuuksia, ja vieläpä pykälän tavanomaista sopusuhtaisempaan pakettiin.

Sekä avotila että hytti ovat muunneltavuuden ja monikäyttöisyyden mestareita. Monipuoliselta lisävarustelistalta valintoja tehden molempien käytännöllisyyttä voi kasvattaa palvelemaa veneen pääkäyttötarkoitusta, olipa se sitten yhteys-, kala- tai retkiveneily.

Avotila on vakioasussaan tavarankuljetukselle ja kalastukselle suosiollisen vähäkalusteinen. Lisävarusteena saa peräsohvan ja pöydän, jotka muuntuvat tarvittaessa aurinkotasoksi tai varavuoteeksi. Sohva koostuu irrotettavista istuinlaatikoista, joten kuorma- tai kalastustilaa tarvittaessa se on mahdollista poistaa.

Ohjaushytissä on istuma- ja makuupaikat nelihenkiselle perheelle. Paapuurin laidalle saa muodostettua joko kaksi kasvot ajosuuntaan istuttavaa penkkiä, vastakkain istuttavan dinetin tai lisävuoteen. Keulakannen alle jäävä makuutila laajenee täytepatjojen avulla täyteen mittaan käytävälle ja ohjaamon jalkatilaan. Retkeily- ja asumismukavuuksia voi kasvattaa lisävarustelistalta löytyvillä pentterivarustuksella sekä keulavuoteen alta paikan löytävällä wc-istuimella.

Stingin hinta starttaa kilpailukykyisesti noin 45 000 euron tasolta, jolloin pakettiin kuuluu 115-hevosvoiaminen Evinruden perämoottori. Sen valtti on pitkä huoltoväli (5 vuotta tai 500 tuntia) sekä napin painaluksella tehtävä talviteloille laitto.

Totalveneen Sting 630 FT -testin voi lukea tästä. Muut Messujen retki/yhteysvene -finalistit olivat Askeladden C83 Cruiser TSI ja Nimbus Weekender 9. Katso Totalveneen kaikkien Messujen Vene -finalistien esittelyvideo tästä. Messujen veneet valitsee puolueeton viisijäseninen raati, johon kuuluu Trafin, VTT:n, Kippari-lehden, Vene-lehden sekä Venemestari-lehden ja Totalveneen edustaja.

www.evinrude.fi | www.sting-boats.eu