Ukrainalainen Brig on Suomen rib-markkinoiden ylivoimainen ykkönen, ja se näkyy myös messuilla. Millä muulla merkillä ei vastaavaa valikoimaa rib-veneitä ole näytillä.

Eagle-sarja on Brigin lippulaivamallisto. Ne ovat hyvin varusteltuja ja kalusteltuja päiväristeilijöitä. Kokoja löytää alle nelimetrisestä kymppimetriseen. Uutuudet asettuvat malliston ala- ja yläpäähän.

www.brig.fi

Brig Eagle 5

Moottorikaivo ja muhkeat ponttonit nielevät suuren osan Eagle 5:n tilavolyymista. Kantavuuden sallimaa seitsemää kyytiin ei sovita, ellei osa sitten istu ponttonien päällä.

Pääluku ei ehkä kuitenkaan ole Eagle 5:n juttu, vaan sillä kurvailee mieluummin yksin tai kaksin, jolloin veneessä mahtuu vähän touhuamaankin. Ribien tapaan etenemisen pitäisi olla mukavaa ja kuivaa vähän kovemmassakin aallokossa. Liki 100 litran kiintotankki pitää huolen siitä, että soppaa riittää pidemmillekin päiväretkille.

Pakettihinnat alkavat 25 000 euron tuntumasta. Messuveneen yli 90-hevosvoimainen Evinrude H.O. nostaa hinnan hieman yli 30 000 euroon ja lisävarusteet (muun muassa Raymarine Axiom -plotteri, SeaDeck-turkkimattosarja, ja mustat ponttonit) 33 000 euroon.

Brig Eagle 8

Eagle 8 uhkuu menohaluja, eikä niitä jarruta tuulisempikaan päivä. Mukaan voi ottaa porukan, sillä tilat vastaavat istuma- ja oleskelukapasiteetiltaan noin seitsemän metrisiä päiväristeilijä-bowridereita. Perän vastakkaisille sohville mahtuu viisi päätä istumaan ja keulan aurinkotasolle pari loikoilemaan.

Pulpetin sisällä on varasto- tai pukuhuone, jonka voi lisävarusteena (1 200 €) kalustaa toiletiksi.

Ponttonit ovat jo vakiona hypalonia, mutta taka-avotilan pöytä ja etuavotilan aurinkopatja poimitaan lisävarusteiden joukosta. Messuveneen hinta herkkuineen ja 300-hevosvoimaisen Evinruden kera liki 100 000 euroon. Lähtötaso keikkuu konevalinnasta riippuen 80 000 euron molemmilla puolilla.