Lonnan entinen miinanraivaussaari sijaitsee Suomenlinnan ja Kauppatorin välissä. Käyntikohteena Lonna toimii tulevana kesänä kuudetta vuotta, palvelut aukeavat tänä vuonna 4. toukokuuta.

Veneilijöille – ja julkisilla vesiliikennevälineillä tuleville – Lonnasta on luotu pieni paratiisi vaikkapa vaihtoehdoksi viereiselle Suomenlinnalle. Ravintolayrittäjät saarella kokkaavat Helsingin keskustan tyylikkäimmissä ruokaloissa, ja terassilta voi ihastella Helsingin keskustaa pienen merietäisyyden päästä. Sota- ja kulttuurihistoriallisiin nähtävyyksiin väsyttyään voi lojua rantakalliolla auringossa.

Todelliseksi hitiksi muodostui viime vuonna valmistunut saunarakennus, jossa on kertalämmitteisillä puukiukailla varustetut parvisaunat miehille ja naisille. Kahden tunnin kylpyajan yleiseltä vuorolta voi lunastaa 16 eurolla. Etenkin suosituimpina aikoina ennakkovarauksen teko on suositeltavaa.

Lonnan pohjois- eli Kauppatorin puoleisella reunalla oleva vieraslaituri mahdollistaa omalla veneellä saapumisen. Tarkkana tulee kuitenkin olla, sillä vierestä kulkeva reitti- ja risteilyliikenne aiheuttava aallokkoa, minkä johdosta poijut ovat kaukana laiturista. Vieraslaiturin haasteet on tiedostettu myös Lonnassa:

”Me olemme etsimässä laituritoimittajaa, jotta saisimme paremman sataman. Tällä hetkellä neuvottelut ovat vielä vaiheessa, mutta toivottavasti saamme paremman vieraslaiturin toteutettua kesään mennessä", Lonnan palveluista vastaava yrittäjä Ville Wäänänen kertoo.

Lonnaa kohteena miettivän tulee muistaa, ettei uusi laiturikaan tule olemaan varsinainen vierassatama eikä Lonnassa voi yöpyä. Saari hankittiin Puolustusvoimilta päiväretkiä, leppoisia tunnelmia ja laaturuokaa varten.