Saana on noussut vauhdilla teollisuusalueelle Siikarantaan, Kallaveden rannalle. Matkaa Kuopion torille on muutama kilometri.

Teollisuustaustaisen miljöön ei kannata antaa latistaa, sillä se unohtuu nopeasti, kun silmäilee Saanan terassilta kirkkaana auringossa kimaltelevaa Kallavettä, upouutta satamaa ja Saanan viereen noussutta Bellanpuiston aktiviteettialuetta, josta löytyy muun muassa moderni citygolfrata ja muodikkaat padelkentät.

Kadun toisella puolella, terassilta katsottuna Saanan takana, on entiset Bella-Veneet Oy:n tuotantolaitokset, jotka on muutettu vapaa-ajan käyttöön. Tilaa riittää niin sisäleikkipuistolle, kunto- ja palloilusaleille kuin kartingradalle. Mutta nyt pysytään Saanassa.

Veneellä Saanassa on helppo poiketa, sillä rannassa on maksuton vierassatama, jonka vankassa laiturissa on sekä poiju, aisa että kylkikiinnityspaikkoja. Myös sähköä ja vettä saa suoraan valaistulta laiturilta. Hyvästä varustuksesta huolimatta Saanan vierassatama on tarkoitettu lähinnä päiväpyrähdykseen, vaikkei yöpymistäkään ole kielletty. Saanaan pääsee myös suuremmallakin aluksella, sillä vieraslaiturin vieressä on pitkä laivalaituri.

Saanassa on vaikuttava määrä terassia, jolla kelpaa nauttia ravintolan tai baarin antimia. Massatapahtuma-areenaksikin Saana varmasti taipuu, kunhan koronasta päästään eroon. Ruokaa valitaan lounas- tai alacartelistoilta, baaritiskejä on useita, alhaalla ja ylhäällä kattoterassilla omansa.

Osa ulkotiloista on varattu saunojille, joita hemmotellaan elämyssuihkuilla, porealtaalla ja löylyhuoneella, josta avautuu järvimaisema. Ulkona on aurinkotuolien lisäksi vaikuttava infinityallas ja kehuttu savusauna. Se valittiin viime vuonna vuoden savusaunaksi yrityssaunojen luokassa.

Eikä ihme, sillä löylyt ovat loistavat, pehmeät ja pitkät. Saanan savusaunassa istutaan korkealla ja pimeässä, mutta savua ei ilmassa ole juuri lainkaan. Valtava pellettikiuas on säädetty palamaan puhtaasti. Saunan jälkeen pääsee pulahtamaan altaiden lisäksi myös suoraan järveen.

Pääsylippu sauna ja spa -osastolle maksaa arkisin 15 ja viikonloppuisin 18 euroa. Maksu oikeuttaa kahden tunnin kylpemiseen. Saanassa on lisäksi tilaussauna eli VIP-Saana, jonka saunaan ja oleskelutiloihin mahtuu 20 henkilön porukka.

Kuopion päiväretkiveneilijöille Saana on oivallinen lisä kohdetarjontaan, mutta myös Saimaalla liikkuvalle ja Kuopiossa piipahtavalle matkaveneilijälle Saana on uusi vetonaula, joka monipuolistaa mukavasti valikoimaa. Saana lähipalveluineen ei ole varsinainen kaupunkisatama ja suorastaan vastakohta Saimaan retki- ja luonnonsatamille, mutta sellaisena varmasti mukavaa vaihtelua, jossa riittää tekemistä aivan kaiken ikäisille.