– Joitain alustavia keskusteluja on jo käyty, ja lisää tietysti käydään, jos tarvetta tulee, sanoo Pyhtään tekninen johtaja Janne Kaulio.

Tarjouspyyntö Kaunissaaren käyttöoikeussopimuksesta jätettiin julkaistavaksi julkisten hankintojen HILMA-palveluun keskiviikkona 23.11.

Haussa pitkäaikainen vuokralainen

Pyhtään kunta etsii Kaunissaaren sataman maa-alueelle vuokralaista kolmenkymmenen vuoden sopimuksella. Myös sataman vesialue ja laiturit on tarkoitus vuokrata samalle operaattorille erillisellä sopimuksella niin ikään kolmeksikymmeneksi vuodeksi. Vuokrasopimuksen pituus mahdollistaa vuokaralaiselle alueen liiketoiminnan ja matkailupalveluiden pitkäjänteisen kehittämisen.

Sopimuksessa vuokralainen sitoutuu rakentamaan satama-alueen tarvitsemat uudisrakennukset asemakaavan, rakennusjärjestyksen, Kaunissaaren rakennustapaohjeen ja kunnan hyväksymien rakennuspiirustusten mukaisesti täydentämään nykyistä saaristolaiskylän miljöötä.

Itäsaaristo tunnetuksi

Tuoreessa veneilijöille suunnatussa kyselyssä Pyhtään Kaunissaari oli Suomen merialueiden vierailukohteista kymmenenneksi kiinnostavin. Itäisen Suomenlahden saaristoa luonnehdittiin yleisesti kiinnostavaksi ja kauniiksi, mutta samalla myös tuntemattomaksi.

– Viimeisen kohdan korjaamiseen uudella Kaunissaaren operaattorilla on kaikki edellytykset, Kaulio toteaa.

www.pyhtaa.fi