Jos vanhat klassikkopurjeveneet kiinnostavat ja lomasuunnitelmat ovat vielä auki, heinäkuussa kannattaa suunata Ruotsiin Mariefrediin, noin 70 km Tukholmasta länteen. Regatta järjestetään Mälaren-järvellä 25.–28. heinäkuuta.

Vaikka kyseessä on yli satavuotiaiden klassikkoveneiden regatta, mukaan voi ilmoittautua nuoremmallakin klassikkoveneellä. Tapahtumaan voi tulla myös vain katsojaksi.

Tarkemmat tapahtuma- ja ilmoittautumistiedot löytyvät Mariefredin venekerhon nettisivulta. Ilmoittautuminen päättyy 27. kesäkuuta. Ohjelmassa on ratakilpailuita ja näytöspurjehduksia sekä tapahtumia rannalla.

Yli satavuotiaiden lisäksi mukana olevat veneet, jotka ovat 60–99-vuotiaita, kilpailevat ”Junioreiden tuopista” ja 50–60-vuotiaat klassikot ”Nuorison tuopista”.

Ruotsissa on arviolta 70 yli satavuotiasta alusta. Suomessa noin 20. Kaikki eivät kuitenkaan ole merikelpoisessa kunnossa. Huhtikuussa jo lähes 30 satavuotiasta on ilmoittautunut regattaan.

Suomesta on kuvassa seilaava 10 mR-luokan ”Kitty” ilmoittautunut osallistuvansa regattaan. Vene osallistui Tukholman olympialaisiin vuonna 1912. Pietarista Mariefrediin tulee Turun Veneveistämön 1910 rakentama ”Mirame”.

Tapahtuman järjestävät SEARCH-Magazine, Mariefreds Båtsklubb, Svenska Seglarförbund, Sail Yacht Society ja Galf Yacht Society. Mukana on myös joukko muita Ruotsin klassikkovenetoimijoita.

www.mariefredbk.se