Kaksi kuolonuhria vaatinut Airiston veneturma on etenemässä oikeuskäsittelyyn. Osa epäillyistä rikosnimikkeistä saattaa olla jopa vakavampia, kuin mitä poliisi esitutkinnassa arvioi. Rikosnimikkeinä jutuissa ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kaksi törkeää kuolemantuottamusta ja törkeä vammantuottamus.

Moottorivene törmäsi purjeveneeseen Airistolla viime vuoden elokuussa, minkä seurauksena purjeveneessä olleet, vuosina 1969 ja 1973 syntyneet veljekset menehtyivät. Veneiden kyydissä oli muitakin henkilöitä, mutta he eivät saaneet vakavia vammoja.

Purjevene kulki turman aikaan Turusta etelän suuntaan Airistolla. Ennen törmäystä moottorivene tuli Airiston matkailukeskuksesta länteen päin. Aiemman arvion mukaan purjevene kulki noin kuuden solmun ja moottorivene noin 23–25 solmun matkavauhtia ennen törmäystä. Moottorivene oli purjevenettä kookkaampi ja törmäyshetkellä se tuli purjeveneeseen nähden takaviistosta.

Moottoriveneen kuljettaja ei ole osannut selittää, miksi ei havainnut purjevenettä. Tämän hetken arvion mukaan tähystyksessä on tapahtunut rivakassa vauhdissa hetkellinen herpaantuminen, mikä on johtanut vakavaan onnettomuuteen.