Nextfourin Q-älynäyttö pyrkii yhdistämään tabletin ja perinteisen plotterin parhaat puolet. Q:n kosketusnäyttö on iso ja kirkas, ja käyttöliittymä helppo omaksua.

Laitteeseen on tuotu paljon toimintoja, jotka ennen ovat vaatineet useita laitteita. Q-älynäytössä on esimerkiksi karttaplotteri, kaikuluotain, moottorin mittaristo, ohjekirja ja -videoarkisto, paikalliset säätiedot, audiolaite sekä nettiyhteys.

Nextfour markkinoi, kehittää ja kustomoi laitettaan venevalmistajille, joista ensimmäisenä täkyyn kävi Buster. Pienimpiä malleja lukuun ottamatta Q-älynäyttö on kuulunut Busterien vakiovarustukseen viime vuodesta [2016] lähtien.

Norjalainen Askeladden julkaisi syksyllä uuden lippulaivansa C83 Cruiserin, jonka varustukseen kuuluu C-Command-älynäyttö. Kyse on Nextfourin Askeladdenille kustomoimasta Q-älynäytöstä, jota norjalaisvalmistaja tulee asentamaan myös muihin venemalleihinsa.

C-Commandissa 16-tuumaisen näytön ominaisuuksia on laajennettu entisestään. Esimerkiksi navigointitoimintoon saa lisävarusteina vhf- ja ais-toiminnot.

Veneen eri toimintoja yhä täydellisemmin kosketusnäyttöön kietova uutuus on kytkentäpaneelitila. Sen myötä kosketusnäytöllä voidaan kytkeä päälle ja pois esimerkiksi veneen valaisimia, pumppuja, tuulettimia sekä jääkaappia ja liettä. Valaistukseen ominaisuus tuo portaattoman himmennyssäädön sekä hämärätunnistimen, joka osaa kytkeä valaisimia päälle ja pois tarpeen mukaan.

www.askeladden.no

www.theqexperience.com